Solomon Wigler, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

Joi, 04 Februarie 2016, ora 17:05
5226 citiri
Solomon Wigler, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare

Solomon Wigler, fost consilier al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care procurorii DNA l-au acuzat ca a luat mita de la un om de afaceri.

Decizia de joi a magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti este definitiva, asa ca Solomon Wigler va ajunge in scurt timp dupa gratii, transmit televiziunile de stiri.

In prima instanta, Wigler a fost condamnat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti tot la patru ani de inchisoare, iar inculpatul a atacat sentinta cu apel, insa nu a obtinut o pedeapsa mai usoara.

Consilierul lui Oprescu, condamnat la 4 ani de inchisoare

Solomon Wigler a fost trimis in judecata, in iunie 2015, fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce a fost prins in timp ce primea mita in valoare de 25.000 de euro de la administratorului unei firme, pentru a obtine emiterea de catre Primaria Capitalei a unei autorizatii de constructie.

Asadar, procurorii anticoruptie l-au acuzat in acest dosar ca a primit mita in valoare totala de aproximativ 200.000 de euro de la acelasi administrator de firma, pentru eliberarea mai multor avize de la primarie.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori "in perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului general al municipiului Bucuresti, a pretins, in mai multe randuri, suma de 230.000 euro si a primit, in mai multe transe, suma de 179.000 euro de la un o persoana (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul consiliului general al municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarare".

Solomon Wigler neaga ca i-ar fi dat bani lui Oprescu din "atentiile" pe care le primea (rechizitoriu)

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, a demonstrat perseverenta in activitatea infractionala - Motivare

Aceste hotarari, spun anchetatorii, vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare construirii a trei supermarketuri Kaufland pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Capitalei.

Solomon Wigler a recunoscut, intr-o declaratie data la DNA, ca a pretins suma 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, si a primit de la acesta 204.000 euro. In schimb, Wigler a admis ca a intervenit in vederea aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a unor autorizatii de constructie.

Din dosarul in care a fost condamnat definitiv joi s-a disjuns un alt dosar, in care fostul consilier este acuzat tot de trafic de influenta, dupa ce a fost prins luand mita 25.000 de euro. In acest dosar a fost condamnat, luna trecuta, la un an si patru luni de inchisoare, insa decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Solomon Wigler, fost consilier al lui Oprescu, condamnat la un an si 4 luni inchisoare

Citeste si:
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...