Tagma jefuitorilor de azi

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 08:41
6510 citiri
Tagma jefuitorilor de azi

Nu ajunge ca ne-am facut de bacanie la CEDO, unde tara noastra pierde procesele pe banda rulanta, iata ca aceeasi institutie, plictisita probabil sa tot aiba de-a face cu noi, ne da un ultimatum, ca sa intelegem ca si cetatenii de la parnaie sunt tot europeni, cu drepturi si cu obligatii.

Iar noi, in loc sa intram in panica, ne declaram fericiti ca am primit ultimatum si nu amenda, asa cum crezusera unii. Premierul lasa chiar impresia ca e incantat de aceasta situatie, din care a aflat ca "aici nu sunt inventii, nu sunt lucruri spuse doar de catre unii si altii, ci azi s-a dovedit ca sunt lucruri extrem de grave".

Ca sa vezi: azi s-a dovedit! Daca nu venea CEDO s-o dovedeasca, premierul ar fi crezut ca sunt lucruri spuse de unii si de altii. Iar acum s-a dovedit, deci prim-ministrul are motive sa arunce vina pe mostenirea trecutului, din cauza caruia urmeaza "sa facem in sase luni lucruri care trebuiau facute in ultimii 26 de ani".

Le-a zis-o! Dar are dreptate. Toti premierii de pana acum, din care mare parte chiar ai PSD, stiau de mizeria din inchisori, nimeni nu si-a inchipuit ca ele sunt hoteluri de trei stele, dar toti au dormit in papuci.

Daca nu punea CEDO piciorul in prag, pun pariu ca si domnul Grindeanu tot in papuci mai dormea mult si bine.

Stiti de unde mi-a venit ideea asta? Chiar din programul de guvernare intocmit de domnul Dragnea, ajutat de inculpatul Darius Valcov, asa cum singur marturiseste. Iata cum rezolva problema programul, citez:

"Se va realiza o analiza riguroasa la nivelul penitenciarelor care va viza elaborarea unui program de masuri imediate de natura legislativa si administrativa. Scopul este crearea de conditii care sa respecte statutul si demnitatea umana si sa evite sanctionarea Romaniei de catre organismele internationale".

Excelent! Nici nu se poate un mai desavarsit discurs de tipul bla-bla-bla! Se va analiza, se va viza, vom face, vom drege. Cand? Cine? Cum? Nimic concret. Termene ioc. Raspunderi zero. Numai analiza si masuri imediate. Imediate, adica maine? Poimaine? Luna viitoare? La Sfantul Asteapta? Au trecut patru luni de guvernare si imediatul nu s-a produs deloc. Pentru ca la PSD imediat nu-i un termen. E o metafora.

Zero program. In inchisori misuna aceiasi sobolani, colcaie aceleasi insecte, iar cei de acolo au aceeasi hrana, aceleasi dusuri reci sau deloc, aceleasi chiuvete, aceleasi toalete turcesti si insalubre. Exact ce a aflat si CEDO.

Domnul prim ministru se arata convins ca, in sase luni, Guvernul va fi in stare sa elaboreze un program asa cum cere CEDO, desi in cele patru luni de cand guverneaza, n-a dat semne sa fi inceput programul de "masuri imediate" la care se refera cu emfaza programul de guvernare al PSD.

Sigur, domnul prim ministru poate pretinde ca, pentru diminuarea aglomeratiei din inchisori, pregatise OUG 13, desfiintata sub presiunea strazii. Haida-de! Strada nu s-a opus rezolvarii problemei aglomerarii din inchisori. S-a opus hotiei, coruptiei si altor apucaturi in legatura cu care OUG urma sa scoata de la mititica clientela PSD intrata pe nepusa masa la zdup.

N-a fost sa fie, iar acum vad acelasi PSD cauta alte variante ca sa-si scoata clientela din celule. Ca dovada, senatorii tocmai discuta in aceste zile o gratiere "conditionata de achitarea in termen de 2 ani de la data aplicarii actului de gratiere a obligatiilor civile si a cheltuielilor judiciare".

De ce doi ani si nu imediat? Simplu. In doi ani, condamnatii au timp sa adune bani ca sa plateasca ce datoreaza. Si de unde cred senatorii ca vor aduna atatia bani? Fiecare raspunde cum ii dicteaza intuitia.

In opinia mea, nu in acest fel vom ajunge sa asanam societatea romaneasca, ca sa inlaturam tagma jefuitorilor - ce frumos s-a exprimat Tudor Vladimirescu si ce potrivite sunt vorbele pentru zilele noastre!

Nicio masura n-ar decongestiona puscariile mai bine decat un nou climat moral in societate, care sa puna in valoare simtul onestitatii si al corectitudinei.

Dar cum poti vorbi de onestitate, cand chiar in fruntea Parlamentului stau un condamnat si un inculpat?

Citeam candva in presa ca un demnitar dintr-o tara nordica a fost prins trecand cu masina pe rosu. Nepresat de nimeni, demnitarul a demisionat, pentru ca prezenta lui sa nu afecteze imaginea institutiei.

Tot din presa, am aflat mai demult ca numarul detinutilor intr-o alta tara nordica - Suedia - scade vertiginos fara un program impus de CEDO sau un plan de masuri facut de prim-ministru. Pur si simplu, numarul scade de la sine. Cu cativa ani in urma, erau 4.800 de incarcerati, iar mai recent s-au numarat doar 3.127. Sunt aproape de zece ori mai putini ca la noi, la o populatie de doar doua ori mai mica.

Vor spune unii ca Suedia este alta tara si oamenii au alta educatie. Corect, dar nimic nu ne opreste sa ne facem si noi alta educatie. Dar cine sa ne-o faca? Tagma jefuitorilor, in niciun caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#decizie CEDO inchisori Romania, #Grindeanu PSD gratiere Parlament , #inchisoare