Vrajitoarele si ghicitoarele care nu prezic corect ar trebui sa faca inchisoare - Sondaj

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:07
2624 citiri
Vrajitoarele si ghicitoarele care nu prezic corect ar trebui sa faca inchisoare - Sondaj

Majoritatea cititorilor Ziare.com care au participat la un sondaj realizat online sunt de parere ca vrajitoarele si ghicitoarele care nu prezic corect ar trebui sa mearga la inchisoare.

1.831 de persoane (63,90% dintre respondenti) au votat in favoarea proiectului de lege care prevede ca ghicitoarele sa fie sanctionate daca nu prezic corect.

714 persoane (24,68% dintre respondenti) au declarat ca nu sunt interesati de soarta vrajitoarelor, vizate de acest proiect de lege, iar 11,42% dintre participanti (328) spun ca vrajitoarele si ghicitoarele nu ar trebui sa faca inchisoare daca au "gresit" cand au prezis viitorul.

Sondajul a fost realizat in perioada 2 februarie 2011 - 9 februarie 2011 si la el au participat 2.873 de persoane.

Potrivit unui proiect de lege, vrajitoarele trebuie impozitate si trebuie sa fie sanctionate in cazul in care nu prezic corect. Nu se stie insa cum va reusi statul sa reduca evaziunea fiscala intr-un domeniu in care criteriile de evaluare sunt atat de vagi.

Proiectul care urmeaza sa primeasca avizul in comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a trecut deja de Senat. Legea prevede ca vrajitoarele ale caror predictii nu se implinesc sa fie sanctionate cu amenda sau cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

Vrajitoarele ii ameninta cu blesteme pe parlamentarii care voteaza Legea vrajitoriei

Vrajitoarele vor trebui sa se inscrie intr-o organizatie profesionala si sa emita facturi fiscale cu plata TVA. Cu toate acestea, parlamentarii se indoiesc de capacitatea statului de a urmari si de a taxa activitatea vrajitoarelor. Legea are mari sanse sa fie avizata de comisia de buget-finante, in conditiile in care parlamentarii sustin ca e nevoie de mai multi bani la bugetul de stat.

Vasile Bleotu, membru al Comisiei de Buget-Finante din partea PSD, este de parere ca legea ar putea aduce mai multi bani la buget, insa sustine ca actul normativ trebuie facut corect, mai ales ca criteriile de evaluare a muncii prestate de vrajitoare sunt subiective.

rajitoarele si ghicitoarele care nu prezic corect sa faca inchisoare?

"Orice prestare de serviciu e normal sa se taxeze, dar nu cred ca e facuta prea bine, trebuie stabilite alte criterii de evaluare, criteriile care sunt facute nu sunt corecte. Trebuie sa te declari ca liber practicant - cine urmareste cate prestatii face vrajitoarea?", a declarat Vasile Bleotu, miercuri, pentru Ziare.com.

Intrebat daca legea va aduce mai multi bani la bugetul de stat, Vasile Bleotu raspunde: "Poate sa aduca mai multi bani la buget, dar daca e corect facuta. Metodologia de cuantificare a serviciului nu e corect facuta".

Reportaj BBC: Vrajitoarele din Romania, in lupta cu Guvernul

La randul sau, Horia Uioreanu, membru in comisia de buget-finante din partea PNL, sustine ca legea are multe lipsuri si ca statului ii lipsesc capacitatile administrative de a verifica activitatea vrajitoarelor.

"E o aiureala, daca le vedeti pe vrajitoare platind bani, sunt de acord, votez cu doua maini. Legea poate sa treaca pentru ca orice om intr-o activitate trebuie impozitat, dar mi-e greu sa cred ca vrajitoarele, manelistii, tamaduitoarele vor plati bani. Sunt curios cine va umbla dupa ele, cum vor plati?", a declarat Horia Uioreanu pentru Ziare.com.

Deputatul PNL este de parere ca legea taxarii vrajitoarelor nu este o prioritate pentru Romania, in acest moment: "Daca ar putea sa faca vraji guvernantilor, sa le vina mintea la cap, m-as bucura, dar nu cred ca le vine mintea la cap cu toate vrajile", a declarat Horea Uioreanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vrajitoare inchisoare, #taxare vrajitoare, #impozit vrajitorie , #inchisoare