Ninge abundent pe DN1 si in statiunile montane de pe Valea Prahovei

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 09:49
8342 citiri
Ninge abundent pe DN1 si in statiunile montane de pe Valea Prahovei

Ninge in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, iar pe Autostrada Bucuresti Ploiesti carosabilul este umed, astfel ca politistii le recomanda soferilor sa circule cu prudenta.

Centrul Infotrafic a anuntat, vineri, 8 ianuarie, ca pe A3 Bucuresti-Ploiesti, se circula in conditiile unui carosabil partial umed, fiind semnalate precipitatii sub forma de ploaie slaba, iar pe DN 1 Ploiesti - Brasov, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, ninge slab, carosabilul fiind curat. Ninge slab si pe DN 1A Cheia - Brasov.

In Prahova este valabila o informare meteo de precipitatii si intensificari ale vantului, atentionare valabila pana sambata, 9 ianuarie, ora 10.00.

Pe durata avertizarii, la munte, meteorologii au anuntat ca se vor inregistra precipitatii, mai ales de lapovita si ninsoare, fiind posibila depunerea de strat de zapada.

In Prahova, in zonele montane a inceput sa ninga, iar in restul judetului se inregistreaza precipitatii.

"Pentru a avea o deplasare in siguranta, in conditiile in care la nivelul tarii sunt emise atentionari meteorologice sau hidrologice care vizeaza fenomene periculoase (inundatii, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, inaintea de a porni in calatorie, sa va informati cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti si sa luati in considerare folosirea unor rute alternative", a anuntat Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomanda conducatorilor auto, pentru siguranta participantilor la trafic, sa-si asigure o buna vizibilitate din autovehicul, prin curatarea parbrizului, lunetei si a geamurilor laterale, sa adapteze viteza la conditiile carosabilului, astfel incat sa poata efectua orice manevra in conditii de siguranta, sa foloseasca frana de motor pentru reducerea vitezei daca circula pe un carosabil umed sau alunecos.

"Reamintim ca, pentru deplasarea pe suprafete carosabile acoperite cu polei, gheata sau zapada, legislatia rutiera prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna", a mai amintit Centrul Infotrafic.

In noaptea de joi spre vineri, Sectia Drumuri Nationale Ploiesti a actionat cu patru autoutilaje, fiind raspandite 19 tone de material antiderapant pe DN1, DN1A si DN71.

VIDEO/FOTO Imagini incredibile cu sensul giratoriu si tunelurile construite pe fundul Oceanului Atlantic

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Infotrafic, #DN1, #zapada drum, #ninsoare statiuni, #Valea Prahovei, #politia rutiera , #infotrafic