Aberatia zilei: Un violator eliberat pentru ca "scopul educativ al pedepsei a fost atins" a violat din nou aceeasi femeie

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 15:19
13124 citiri
Aberatia zilei: Un violator eliberat pentru ca "scopul educativ al pedepsei a fost atins" a violat din nou aceeasi femeie
Foto: Arhiva Pixabay

Un violator in serie obsedat de victima sa a fost eliberat conditionat din inchisoare la inceputul acestei luni, pentru "buna purtare".

Judecatorul a fost convins ca "scopul educativ al pedepsei a fost atins", procurorul nu a contestat decizia si chiar in ziua in care s-a vazut liber barbatul si-a violat din nou victima.

Telenovela s-a petrecut la Onesti, in judetul Bacau.

Cazul este pe cat de uluitor pe atat de real, motiv pentru care Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice cum de a fost posibil sa se intample asa ceva, mai exact daca "a fost incalcata vreo dispozitie legala privind liberarea conditionata a barbatului recidivist", dupa cum se arata intr-un comunicat remis miercuri presei.

Conform sursei citate, violatorul este un barbat in varsta de 50 de ani care in 2008 a fost condamnat pentru ca a violat o femeie bolnava psihic, dupa care a incercat sa o abuzeze din nou, in 2014.

El a primit o noua condamnare la 4 ani de inchisoare pentru tentativa de viol si violare de domiciliu, dar la inceputul lunii septembrie a fost eliberat conditionat de Judecatoria Onesti pentru "buna purtare", dupa ce executase doar 2 ani si 6 luni din pedeapsa.

"Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti nu au contestat decizia, cu toate ca barbatul era recidivist, fiind condamnat si in 2008 pentru ca violase aceeasi victima, dar si o alta consateanca", se mai arata in comunicatul citat.

In ziua in care a fost eliberat si a ajuns acasa, barbatul a mers la locuinta victimei si, "profitand de imposibilitatea ei de a-si exprima vointa, pe fondul afectiunilor psihice de care sufera, barbatul a violat-o din nou".

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, avand in vedere "o presupusa slabiciune a justitiei".

"Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica", arata Avocatul Poporului.

Daca am vrea sa carcotim, am puncta doua lucruri:

1. Se pare ca Avocatul Poporului n-a aflat ca in Romania legile pot fi perfecte, depinde insa cine si cum le aplica, iar cea mai buna dovada este ce se intampla in Parlament.

2. Art. 22 din Constitutia Romaniei ar trebui invocat mai des, nu doar in cazul violatorilor, ci si al guvernantilor de toate culorile sau al unor moderatori de televiziune care incalca zilnic dreptul nostru "la viata si la integritate fizica si psihica".

Noroc ca noi nu suntem carcotasi...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#violator serie eliberat buna purtare , #infractiuni