Ce s-a discutat la congresul interlopilor din Romania: Cand o sa mergem acum la cazino, o sa fie mai multi gabori decat noi!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 10:02
63189 citiri
Ce s-a discutat la congresul interlopilor din Romania: Cand o sa mergem acum la cazino, o sa fie mai multi gabori decat noi!
Foto: Facebook/ Boncu Luci

Lider marcant al lumii interlope din Timisoara, Lucian Boncu, cunoscut in mass-media ca "Spaima Timisoarei," s-a intors luni in arest preventiv, dupa ce nu a respectat conditiile impuse de instanta in momentul in care a fost trimis in arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT ar fi obtinut inregistrari ambientale in care Boncu si unul dintre tovarasii sai, Deian Milosev, discutau, desi aveau interdictia de a lua legatura unul cu altul, despre cum ii vor "cuminti" pe cei care nu au respectat legea tacerii in momentul in care vor ajunge pe control judiciar si vor putea iesi din casa, potrivit unor surse judiciare citate de PressAlert.

Rearestarea lui Lucian Boncu a fost facuta intr-un dosar in care este judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic de cocaina. Saptamana trecuta, procurorii DIICOT au deschis o noua ancheta impotriva lui Lucian Boncu, pe care-l acuza ca a ordonat asasinarea jurnalistului timisoarean Dragos Bota.

Citeste acuzatiile DIICOT- Liderul interlopilor din Timisoara este cercetat pentru ca a ordonat uciderea unui jurnalist care dezvaluise legaturile lui cu traficantii de droguri

Congresul interlopilor

Ziare.com prezinta stenograma unei discutii intre Lucian Boncu si doi dintre prietenii sai, iar interlopul povesteste cum a decurs o intalnire a mai multor lideri de clanuri din marile orase din Romania, unde s-a discutat despre protectia unui important investitor care voia sa intre pe piata jocurilor de noroc si planuia sa construiasca mai multe cazinouri.

Pentru a-si asigura protectia viitoarelor afaceri, investitorul a apelat la lumea interlopa din Romania, stiind faptul ca o afacere de acest profil nu s-ar putea derula in conditii normale, fara "girul" mediilor interlope din principalele orase.

Invitati de seama

Conform discutiei, la aceasta intalnire au mai participat Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu din Iasi, Adrian Tamplaru, liderul lumii interlope din Sibiu, Alin Iovanut, unul din liderii lumii interlope din Arad.

Discutia are loc pe 7 septembrie 2019, Lucian Boncu vorbeste cu Lucian Lazar, zis "Baghera", si Caius Flavius Ciorei. Aceste discutii au fost lasate de procurorii DIICOT in dosarul lui Boncu pentru a intelege mai bine cum functioneaza relatiile in lumea interlopa si influenta nociva pe care aceasta o poate exercita asupra desfasurarii normale a relatiilor din mediul economic si asupra sigurantei sociale.

Lucian Boncu: Avem multe cunostinte... putini prieteni si frati...

Caius Flavius Ciorei: Ai fost, ai vorbit cu asta?

Lucian Boncu: Cu Costel?

Caius Flavius Ciorei: Cu Costel (Costel Corduneanun - nota DIICOT).

Lucian Boncu: Cu Costel si cu Flavius...

Caius Flavius Ciorei: Si o fost si Spak?

Lucian Boncu: O fost si Spak... cu Adi Tamplaru... Vrei sa zic ceva? SRI-ul pe noi calare! De la Arad... zii, ala... Metalcom, Alin (Alin Iovanut - nota DIICOT).

...

Lucian Lazar: Ala e smardoi!

Caius Flavius Ciorei: Cine?

Lucian Lazar: Preda.

Caius Flavius Ciorei: De la Luci il cunosc si ma inteleg bine cu el, e un baiat extraordinar.

Lucian Boncu: Eu m-am intalnit cu ei, acum doua ore.

Caius Flavius Ciorei: Pe la 6.00 - 7.00.

Lucian Boncu: Da, dar hai sa-ti zic ceva, plin ii de garda! M-or chemat.. nu vreau sa fiu maimutoiul lor... poze, hai sa facem poze de grup! I-am zis: Usor! Eu sunt Luci Boncu pentru mine! I-am zis la Corduneanu: "Costel, noi suntem prieteni, vrei sa vada si lumea in p... mea si garda ca suntem prieteni?" Mi-a zis: "N-am auzit... (neinteligibil)... toata tara sa nu se gandeasca la tine".

Caius Flavius Ciorei: ...(neinteligibil)...

Lucian Boncu: Cand suntem prieteni noi.... dar cand.... poti sa fie prieten si cu garda! Pentru ca garda... hai sa-ti zic ceva, eu iti zic simplu, eu is gabor... gandesc ca un... gandeste ca un gabor!

Caius Flavius Ciorei: Normal.

Lucian Boncu: Se aduna 50 din toata tara sa faca o asociere, nu conteaza ce fel.

Caius Flavius Ciorei: Pana la urma s-au intalnit?

Lucian Boncu: Daa ...(neinteligibil)... Nimic, firma platita, platiti baieti tot... 5.000 de euro numa' mie!

Caius Flavius Ciorei: Si nu-i bine?

Lucian Boncu: Cum nu! ... Si o data pe luna tre sa merg in Dubai, in Maroc, in Tunisia, in fiecare luna in alta locatie si ne da si de ...(neinteligibil)...

Caius Flavius Ciorei: Polonezu?

Lucian Boncu: Da. Nu conteaza, gestul lor de polonezi... Deschide in toata Romania... el ia toate cazinourile, deschide numai el!

Caius Flavius Ciorei: Nu o sa mai existe 777.

Lucian Boncu: Nimic! Si omu' mi-a zis: "Vreau... in Timisoara am auzit de Boncu! In Bucuresti am auzit de Spak, la Sibiu am auzit de Adi Tamplaru..."

Caius Flavius Ciorei: Foarte bine, face plata la cine trebuie si gata.

Lucian Boncu: Mi-a zis: "Fii atent, am doua locatii, iti dau 5.000 de euro pe luna tie!"

Caius Flavius Ciorei: Pai si nu e bine? Doamne ajuta!

Lucian Boncu: Nu vreau acte, nu vreau nimic! O zis hai la Moldova ca avem... (neinteligibil)...

Caius Flavius Ciorei: Costel ii ca lumea, dar Adi ala e prea urs!

Lucian Boncu: Eu n-am stat cu ala. Erau ... vreo 16 ... m-am dus la Tamplaru, vrei sa vezi cum arata? E mai mare ca Baghera (arata spre Lucian Lazar - nota DIICOT)

Lucian Lazar: Luci ala e Marian Sarbu!

Lucian Boncu: Na. Marian Sarbu. Si mai era... el cu inca unu Tamplaru. Le-am zis: Pe mine... aici e Luci Boncu!

...

Lucian Boncu: Alooo, vezi ca Tamplaru l-a omorat pe Beinur, pe...

Lucian Lazar: Ender!

Lucian Boncu: Pe Ender. L-a impuscat in cap asa... de aicea (arata spre capul lui Caius Flavius Ciorei- nota DIICOT), nu o fost fraier!

...

Lucian Boncu: Le-am zis asa, erau la masa toti, erau... Bucuresti, Sibiu, Iasi, Constanta... mortii lor...

Caius Flavius Ciorei: De peste tot?

Lucian Boncu: Da. Ba, baieti, ca sa n-am probleme, ala... stii, polonezu': "Aloo, stop! La Timisoara eu raspund! Daca se intampla ceva, eu raspund!"

...

Lucian Boncu: De dimineata pana la 7 seara, eu am vorbit cu ala de doua ori

Caius Flavius Ciorei: Scurt! Ce sa vorbesti?

Lucian Boncu: Si hai sa-ti zic ceva, nu zic nimic la nimeni! Ba va respect, sunteti prietenii mei, va respect, ne respectam reciproc, fiecare are patratica lui. E la Timisoara, va zic eu cum sta treaba, cand o sa mergem acum la cazino, o sa fie mai multi gabori decat noi! Si nu vreau sa fiu... aia de...

Caius Flavius Ciorei: Si asa esti! Si asa esti mai mult decat esti!

Lucian Boncu: Ma, nu vreau! Iti zic ceva! Eu is gabor, ma ce fac astia? Fac asociere! Ca sa vezi cum gandeste garda! Se aduna 50 de prosti, ca asa au ei, vad... te iau pe tine, iti dau sa tragi! Iti dau un kalashnikov, ma duc, iau de la sarbi ... (neinteligibil)... si 50 de prosti pune toata Timisoara pe burta, cu tot cu politisti si cu SRI, omori 50 de oameni, 100, nu iasa unul din casa... In momentul ala, in momentul ala... noi am pus stapanire pe oras!

Informatorii din Politie

Din ultimele discutii se poate observa un alt element important, specific gruparilor interlope, cu un risc deosebit de ridicat pentru siguranta publica - infiltrarea organelor de aplicare a legii.

De altfel, la cercetari a reiesit faptul ca Boncu si-ar fi apropiat in timp diferite cadre de politie din IPJ Timis, rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale politiei.

Iata un articol mai detaliat despre relatiile lui Boncu din Politie - Cum isi folosea liderul lumii interlope din Timisoara informatorii din Politie: Te-am rugat sa verifici ceva!

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
#Boncu Lucian DIICOT, #informatori politie DIICOT, #Boncu interlopi Timisoara , #infractiuni