Primarul unei comune din Alba a ajuns in arest dupa doar patru luni de mandat. Infractiunile de care este acuzat de Politie

Autor: N.G.
Marti, 23 Februarie 2021, ora 09:02
6797 citiri
Primarul unei comune din Alba a ajuns in arest dupa doar patru luni de mandat. Infractiunile de care este acuzat de Politie
Primarul Petru Barbu a fost retinut pentru 24 de ore

Primarul comunei Vintu de Jos din Alba a fost retinut pentru mai multe infractiuni si un prejudiciu de peste 400.000 de lei produs al bugetul local.

Petru Ioan Barbu a ajuns in arestul IPJ Alba dupa doar ceva mai mult de patru luni de mandat. Acuzatiile sunt de delapidare, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la delapidare. Alaturi de acesta a mai fost retinut si administratorul unei firme din Bucuresti.

Luni, 22 februarie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, au efectuat o perchezitie la sediul Primariei Vintu de Jos.

Costel Alexe refuza sa faca un pas in spate din cauza anchetei DNA care il vizeaza: "Nu exista vreun motiv pentru care eu sa ma suspend dintr-o functie aleasa"

Din cercetari a rezultat banuiala rezonabila ca, in luna decembrie a anului 2020, institutia, prin reprezentantul legal, ar fi incheiat 5 contracte de prestari servicii cu administratorul unei societati comerciale din Bucuresti, reprezentata de un barbat de 69 de ani, pentru intocmirea de studii de fezabilitate, expertiza tehnica si studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), in scopul extinderii retelei de alimentare cu apa potabila, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Ulterior, cu toate ca studiile nu au fost realizate, la nivelul institutiei publice ar fi fost intocmite documente fictive de predare-primire si ar fi fost achitata intreaga suma contractata. Cu ocazia perchezitiei efectuate la sediul institutiei, au fost identificate si ridicate documente care privesc posibila activitate infractionala a persoanelor vizate de ancheta.

Doi angajati ai Primariei Cilieni din Olt, retinuti pentru delapidare dupa ce ar fi sustras 350.000 de lei din casieria institutiei

Fata de conducatorul institutiei si fata de administratorul societatii comerciale a fost luata masura retinerii, urmand ca in cursul zilei de marti, 23 februarie, sa fie prezentati in fata magistratilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Primar găsit spânzurat într-o anexă a casei sale. Bărbatul era cercetat pentru abuz în serviciu
Petre Ion Barbu, primarul comunei Vinţu de Jos, din judeţul Alba, a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei sale, a anunțat marţi după-amiază, 16 aprilie, Poliţia judeţeană...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#primar, #Alba, #vintu de jos, #retinut, #petre barbu, #delapidare, #uz de fals , #infractiuni