Controlor vamal de la Directia Accize Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 15:44
1413 citiri
Controlor vamal de la Directia Accize Bucuresti, retinut pentru luare de mita
Foto: Arhiva

Procurorii anticoruptie au retinut, miercuri, un controlor vamal de la Directia municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale din cadrul ANV, dupa ce acesta a fost prins in timp ce primea mita 1.500 de lei.

Este vorba de Cotunoaei Maria, care in prezent este cercetata pentru luare de mita, anunta, joi, DNA intr-un comunicat.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in cursul lunii aprilie 2011, Cotunoaei Maria a pretins si primit, de la o persoana reprezentanta a unei societati comerciale, suma de 1.500 lei in schimbul eliberarii unui atestat pentru comercializarea en-gros a produselor supuse accizelor, se arata in document.

Astfel, in cursul lunii martie, administratorul unei societati comerciale din Bucuresti a depus la Directia Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale o cerere prin care solicita eliberarea unui atestat pentru comercializarea en-gros a produselor supuse accizelor. Cererea a fost repartizata controlorului vamal principal Cotunoaei Maria.

In cursul lunii aprilie, inculpata a luat legatura cu reprezentanta firmei, sustinand ca, in urma verificarilor la sediul social al firmei, ar exista posibilitatea initierii procedurii de insolventa si ca nu poate fi emis atestatul solicitat. Desi reprezentanta firmei a incercat sa explice inculpatei ca societatea este nou infiintata si ca deocamdata nu a desfasurat activitate pentru ca asteapta autorizatiile necesare in acest scop, aceasta a insistat ca situatia societatii, desi foarte grava, s-ar putea rezolva in schimbul sumei de 1.500 lei.

Cotunoaei Maria a primit, miercuri, de la reprezentanta societatii suma de 1.500 lei, in scopul mentionat mai sus, fiind prinsa in flagrant delict. Procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pe o perioada de 24 de ore, iar joi, ea este prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In cauza procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I - Directia Generala Anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto
Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto
Un poliţist din judeţul Tulcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi pretins bani de la mai multe...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#controlor vamal retinut, #luare de mita , #infractiuni