DIICOT Brasov a destructurat un grup specializat in fraude bancare

Vineri, 20 Mai 2011, ora 12:16
2633 citiri
DIICOT Brasov a destructurat un grup specializat in fraude bancare

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea de fraude bancare.

Cele aproape 50 de persoane acuzate ca in 2010 au obtinut ilegal credite bancare in valoarea totala de peste un milion de lei de la doua unitati bancare din Brasov au fost arestate preventiv pentru o perioada de 29 de zile, anunta, vineri, DIICOT, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Arestarile au avut loc in urma unei anchete in care au fost efectuate zece perchezitii domiciliare pe raza judetului Brasov.

Anchetatorii au stabilit ca in perioada 20 mai - 28 octombrie 2010, liderii grupului infractional organizat Constantin Lupu, Stefan Chetea, Viorel Savulescu, Costica Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa si Luminita Urdea, impreuna cu alti membri ai gruparii, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul carora au solicitat si obtinut 38 de credite, in valoare totala de peste un milion de lei de la doua unitati bancare din judetul Brasov.

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false (adeverinta de salariu, contract individual de munca sau carte de munca, fisa fiscala si facturi de utilitati), din care a rezultat necorespunzator realitatii ca debitorii sunt angajati la societati comerciale din Brasov, precizeaza DIICOT.

Procurorii au efectuat pe 19 mai 2011, zece perchezitii domiciliare pe raza judetului Brasov si au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

La propunerea procurorilor DIICOT instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetarile in acest caz au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul B.C.C.O. Brasov si IPJ Brasov.

C.N.

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...
Comentarii
stefann39
rank 1
doar i milion de ....LEI !?
DEKAR
rank 5
Or cauta politistii si mascatii si complicii din interiorul celor doua banci?!