Dinel Staicu, predat joi autoritatilor romane

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 09:16
1051 citiri
Dinel Staicu, predat joi autoritatilor romane
Foto: Arhiva

Omul de afaceri craiovean Dinel Nutu (fost Staicu), arestat de o instanta din Ungaria in urma cu o saptamana, va fi predat joi, in jurul pranzului, politistilor romani in vama Bors din judetul Bihor, au declarat surse judiciare.

O instanta din Ungaria a decis, pe 21 aprilie, ca Dinel Nutu ramane in arest 11 zile, la Budapesta. Dinel Nutu a declarat la iesirea din sala de judecata ca nu se face vinovat de falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si ca intentiona sa se intoarca in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa.

"Numai un tampit putea sa-si falimenteze propria banca. Daca din faliment, firma de lichidare castiga peste 1.500 de miliarde-care e mult mai mult decat 10 milioane, eu voi dovedi la Strasbourg cu documente, cu expertiza, exact cum au stat lucrurile in realitatea in Romania. Eu am luat credite ca sa salvez banca de la faliment, a fost un plan de salvare a bancii. Si a trebuit sa stau 11 ani prin procese ca sa explic ca de fapt nu a fost vorba de niciun faliment. Situatia bancii era rezolvata, daca nu veneau ei cu firmele lor de lichidare", le-a spus Nutu jurnalistilor.

De asemenea, omul de afaceri a sustinut ca nu si-a schimbat numele din Staicu in Nutu pentru a scapa de pedeapsa. "Si fiica si nepotul meu se cheama Staicu Antonia si Staicu Andrei, copilul urmand sa plece la scoala in acest an. Si am zis ca daca voi veni in Bucuresti cu domiciliul cu numele de Nutu nu vor mai fi apostrofati de copii ca tatal lor e condamnat. Eu merg in Romania ca sa-mi execut pedeapsa. Daca reuseam sa trec granita la Nadlac, ajungeam in Romania" a mai spus Dinel Nutu.

Biroul SIRENE Romania a fost anuntat, in noaptea de 19 spre 20 aprilie, despre depistarea lui Dinel Staicu pe raza localitatii Mako, din Ungaria, astfel ca IGPR a informat Ministerul Justitiei, pentru a initia procedurile de predare a acestuia, a anuntat miercuri Politia Romana.

Potrivit sursei citate, Dinel Nutu, fost Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice si urmarit international in baza unui mandat european de arestare, a fost depistat, marti seara, de politistii din Ungaria pe raza localitatii Mako.

Judecatoria Sectorului 4 a emis, la 6 aprilie, un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, insa a fugit din tara inainte de pronuntarea acestei decizii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dinel Nutu Staicu, #dinel nutu predat autoritati romane , #infractiuni