Fiu de primar taie cu sabia si cere taxa de "smecher" - vezi alte beizadele implicate in actiuni ilegale

Luni, 25 Iulie 2011, ora 14:24
3395 citiri
Fiu de primar taie cu sabia si cere taxa de "smecher" - vezi alte beizadele implicate in actiuni ilegale

Cazul de la Deta, din judetul Timis, unde fiul primarului a taiat un om cu sabia, a socat opinia publica si a pus politia pe jar. Insa nu este primul caz in care odraslele oamenilor de vaza din judetele Romaniei se dedau la acte de violenta sau sunt implicate in actiuni ilegale.

Bogdan Roman, fiul primarului Petru Roman din orasul Deta, judetul Timis, este cautat de politisti in urma unei altercatii violente. Trei persoane au fost ranite, iar un tanar sustine ca a fost taiat cu sabia de baiatul primarului si batut mar de un grup de persoane intre care se afla si fratele acestuia, Calin Roman. Calin a fost prins de politisti, sabia folosita in incident a fost gasita, insa Bogdan Roman in continuare nu e de gasit si a fost dat in consemn la frontiera.

Primarul Petru Roman a declarat ca nu raspunde pentru faptele copiilor sau, ambii adulti (26, respectiv 32 de ani), insa recunoaste ca ceva nu a mers cum trebuie in educatia lor. "Probabil n-am fost un tata model sa-mi impun punctul de vedere si sa pun piciorul in prag cand a fost nevoie", a spus primarul, la Antena 3. Acesta adauga insa ca baietii sai vor fi trasi la raspundere daca vor fi vinovati.

Scandal in Deta: Primarul PDL se dezice de fiii sai

Tanarul care a ajuns la spital cu taieturi adanci pe spate si pe maini a recunscut ca la mijloc se afla o afacere de contrabanda cu tigari: acesta sustine ca baietii primarului cereau taxa de protectie de la contrabandistii de tigari, iar conflictul a pornit pentru ca nu a platit cei 5.000 de euro, taxa "de smecher".

In 2009, Iustin Covei, fiul unui judecator din Craiova, a fost inculpat intr-un caz de falsificare de carduri. Acesta a fost retinut impreuna cu alti 12 suspecti, dupa o ancheta a politiei de aproape un an.

Potrivit procurorilor, Iustin Covei ar fi fost cel care testa bancomatele ca sa vada ce fel de echipamente artizanale trebuie contrafacute pentru a putea citi datele de pe card. Dadea apoi comenzi celorlalti complici, de fabricare a cardurilor false. Echipamentele erau testate in Craiova sau alte orase din tara si erau montate in tari ca Australia, Iordania sau Tunisia. Membrii gruparii se intorceau apoi in tara, in alte orase, ca sa scoata bani de pe cardurile falsificate.

Politistii au confiscat zeci de arme albe, cutite si sabii, aparatura folosita la clonarea cardurilor dar si 10 masini de lux si sume mari de bani: politistii estimeaza ca prejudiciul ar fi fost de zeci de milioane de euro. In octombrie 2010, Covei a fost eliberat sub control judiciar - la doar doua zile dupa eliberare a fost amendat pentru ca a condus fara sa aiba acte la el.

Contrabandistii de tigari sunt de familie buna

Si in Dolj, contrabanda cu tigari are protagonisti de familie buna. Catalin Floricel, de 35 de ani, fiul unui fost procoror de la Parchetul Tribunalului Dolj, a fost arestat recent in baza unui mandat european emis de autoritatile judiciare ungare. Barbatul fusese dat in urmarire internationala pentru infractiunea de trafic cu tigari, fapta care ar fi fost comisa in cursul anului 2008.

In urma cu cateva luni, fiul unui primar din Braila, comuna Ulmu, a fost dat in urmarire generala. Acesta, impreuna cu alti sase barbati, este acuzat ca a batut si amenintat cu pistolul un tanar dintr-o comuna invecinata. Mai mult, din grup facea parte si un politist din localitate, acesta din urma fiind retinut pentru 24 de ore. Victima a avut nevoie de peste doua saptamani de ingrijiri medicale, in urma bataii primite.

Fiul unui primar brailean, dat in urmarire generala

Fiica primarului din Hateg, judetul Hunedoara, a fost implicata anul trecut intr-un caz legat de trafic de droguri. Povestea a tinut prima pagina a ziarelor, Oana Timis fiind eliberata din arest preventiv in urma procesului. Aceasta a fost acuzata, alaturi de mai multe persoane, de vanzare, detinere si consuma de ketamina, o substanta interzisa folosita exclusiv in medicina veterinara.

Motociclisti raniti la un concurs - un sofer beat a intrat cu masina pe pista

Un al caz socant a fost inregistrat anul trecut in Caransebes, cand fiul unui membru PDL, Cristian Ungur, a intrat cu masina in multimea adunata la un concurs de motociclism pe pista aeroportului din Caransebes, ranind patru persoane. Cristian Ungur a fost conamndat la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare.

Atunci, tatal acestuia spunea despre fiul sau ca trebuie sa raspunda in fata legii: "Eu stiam ca nici macar nu consuma alcool. Nici nu am cum sa-l ajut, pentru ca nu pot sa-l fur din puscarie. Am gresit poate pentru ca i-am lasat pe Cristi si pe fratele sau sa faca ce vor cu banii", declara atunci pentru Libertatea, Ioan Ungur.

Andrei Placinta ramane in Romania - nu i-a fost ridicata interdictia de a parasi tara

Insa poate ca cel mai mediatizat caz a fost cel al lui Andrei Placinta, fiul senatoarei Sorina Placinta, care a fost acuzat ca a dat cu masina peste un om, dupa ce barbatul intervenise intr-un conflict dintre el si prietena sa, pe care o lovea in strada. Tanarul, cunoscut pentru orientarile anti-biserica, este cercetat in stare de libertate pentru tentativa de omor si ultraj contra bunelor moravuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fiu primar deta, #beziadea taie sabia, #beizadele , #infractiuni