Iliescu are NUP pentru ca presupusele fapte nu erau infractiuni in '90

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 19:44
1965 citiri
Iliescu are NUP pentru ca presupusele fapte nu erau infractiuni in '90
Foto: Romania Libera

Solutia de scoatere de sub urmarire penala data pentru Iliescu si alti 30 invinuiti, printre care si Magureanu, s-a dat deoarece magistratii care au instrumentat acest dosar au inceput cercetarile pentru fapte care, la momentul producerii, nu erau prevazute in Codul Penal.

Aceasta ipoteza a fost sustinuta se cateva surse judiciare.

Concret, alaturi de Ion Iliescu a primit din partea procurorilor Parchetului General solutia de scoatere de sub urmarire penala si Virgil Magureanu, pe motiv ca faptele retinute in sarcina celor invinuiti nu erau prevazute de Codul Penal la data respectiva, adica iunie 1990.

Potrivit unei ordonante de de declinare a a competentei din 28 decembrie 2007, fata de Ion Iliescu s-a inceput urmarirea penala la data de 9 iunie 2005, fiind acuzat de savarsirea mai multor infractiuni.

In acelasi dosar, alaturi de Ion Iliescu au mai fost inculpati Virgil Magureanu, Gheorghe Benoni Costinas, Dorin Lois, Constantin Ilinescu, Ovidiu Avramescu, Vilhelm Kleibel, Matei Drella, Petru Brait, Cornel Burlec, Dan Costea, Nicolae Stanca, Vasiel Atomulesei, Gheorghe Soltanel, Alexandru Nadejde, Iordache Simion, Valentin Dihoru, Ocvtavian Muntean, Nicolae Miclaus, Petre Doroftei, Cornel Maties, Emil Stoica, Neculai Anghel, Viorel Temelescu, Nicoale Cican, Gheorghe Mihaila, Stefan Bacs si Ion Napau.

Iliescu, urmarit in continuare

Pe de alta parte, potrivit Ordonantei din 10 martie s-a decis, de asemenea, declinarea competentei in favoarea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General pentru solutionarea cauzei cu privire la alte infractiuni, reiese din documentul DIICOT postat miercuri seara pe site-ul Parchetului General.

In cauza declinata catre Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, Ion Iliescu si celelalti urmeaza sa fie cercetati pentru genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective si insusirea unor bunuri si distrugerea unor obiective si insusirea unor valori culturale, pentru care Sectia Parchetelor Militare a dispus inceperea urmaririi penale la datele de 9 iunie 2005, 12 iunie 2006 si 28 mai 2007, se mai arata in Ordonanta DIICOT.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Iliescu urmarire penala, #fapte presupuse infractiuni , #infractiuni