Primarul orasului Navodari, suspendat din functie

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:00

   

Primarul orasului Navodari, suspendat din functie
Prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis joi ordinul prin care primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, este suspendat din functie pana la incetarea masurii arestarii preventive a acestuia.

"Actul administrativ a fost emis in urma incheierii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se dispune arestarea preventiva a inculpatului Matei Nicolae pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, precum si emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Matei Nicolae", afirma, intr-un comunicat, prefectul Constantei.

Potrivit acestuia, solutia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost comunicata Institutiei Prefectului-Judetul Constanta prin adresa inregistrata cu nr. 8893/10.09.2014.

Primarul din Navodari, condamnat la inchisoare pentru spaga

Radu Volcinschi informeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, in astfel de situatii atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar."In caz de vacanta a functiei de primar, precum si in caz de suspendare din functie a acestuia, atributiile ce ii sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, dupa caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majoritatii consilierilor locali in functie. (...) In situatia prevazuta (...), consiliul local poate delega, prin hotarare, din randul membrilor sai, un consilier local care va indeplini temporar atributiile viceprimarului", precizeaza prefectul Constantei, adaugand ca ordinul emis poate fi atacat in instanta de contencios administrativ, in conditiile prevazute de lege.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, acuzat de DNA de coruptie.

Conform DNA, Nicolae Matei este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, o infractiune de la abuz in serviciu sub forma tentativei de dare de mita.

"Prejudiciul total care ar fi fost cauzat in dauna Primariei Navodari este estimat, in acest moment, la suma de 111.475.741 lei la care se adauga un potential prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL", sustin procurorii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1924 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
obiectiv
rank 3
INFRACTOR
Cea mai nenorocita specie de infractor e asta, un derbedeu care a jefuit orasul Navodari
tudorion46
rank 5
inca un hot ce trebuie dovedit de justitie si trimis la
un loc cu racoare!
Nu mai cred ca se poate reintoarce in societate ca un cetatean demn, dupa atatea hotii la care s-a pretat!
Inca un exemplar dntre "capabilii" pusi in fruntea obstilor de catre politicienii avuti la ...butoane!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor