Primarul orasului Navodari, suspendat din functie

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 16:00
2018 citiri
Primarul orasului Navodari, suspendat din functie

Prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis joi ordinul prin care primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, este suspendat din functie pana la incetarea masurii arestarii preventive a acestuia.

"Actul administrativ a fost emis in urma incheierii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se dispune arestarea preventiva a inculpatului Matei Nicolae pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva, precum si emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului Matei Nicolae", afirma, intr-un comunicat, prefectul Constantei.

Potrivit acestuia, solutia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost comunicata Institutiei Prefectului-Judetul Constanta prin adresa inregistrata cu nr. 8893/10.09.2014.

Primarul din Navodari, condamnat la inchisoare pentru spaga

Radu Volcinschi informeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, in astfel de situatii atributiile primarului vor fi preluate de viceprimar.

"In caz de vacanta a functiei de primar, precum si in caz de suspendare din functie a acestuia, atributiile ce ii sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, dupa caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majoritatii consilierilor locali in functie. (...) In situatia prevazuta (...), consiliul local poate delega, prin hotarare, din randul membrilor sai, un consilier local care va indeplini temporar atributiile viceprimarului", precizeaza prefectul Constantei, adaugand ca ordinul emis poate fi atacat in instanta de contencios administrativ, in conditiile prevazute de lege.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, acuzat de DNA de coruptie.

Conform DNA, Nicolae Matei este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, o infractiune de la abuz in serviciu sub forma tentativei de dare de mita.

"Prejudiciul total care ar fi fost cauzat in dauna Primariei Navodari este estimat, in acest moment, la suma de 111.475.741 lei la care se adauga un potential prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL", sustin procurorii.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...