Raport al Curtii de Conturi: Preturile uriase pentru retrocedari, fixate dupa anunturile de mica publicitate

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 22:10
3201 citiri
Raport al Curtii de Conturi: Preturile uriase pentru retrocedari, fixate dupa anunturile de mica publicitate
Foto: EVZ

Un raport al Curtii de Conturi acuza Autoritatea pentru retrocedari ca a oferit compensatii uriase unor persoane, luand in consideratie anunturi de la mica publicitate.

Astfel, Autoritatea pentru Restiturierea Proprietatilor a oferit unor reclamanti despagubiri de mai mult de 2 milioane de lei, fara a exista alta expertiza decat anunturile de pe site-urile de imobiliare, unde preturile sunt umflate, arata Digi 24.

Si este numai unul dintre aspectele evidentiate de controlul realizat de Curtea de conturi. Cazurile de umflare a preturlui se gasesc langa cazuri de intarziere intentionata de punere in posesie sau de subevaluare, cum ar fi imobile ale caror drepturi litigioase au fost achizitionate oneros, ele fiind vandute ulterior cu preturi de 100 de ori mai mari.

Raportul Curtii de Conturi arata ca, pe piata in care se tranzactioneaza drepturi litigioase, au fost cumparate bunuri a caror valoare este de 4 miliarde de lei.

#Curtea de Conturi raport retrocedari, #Curtea Conturi retrocedari frauduloase Autoritate restituire, #Curte Conturi retrocedari mica publicitate , #infractiuni