Actrita Aimee Iacobescu va fi inmormantata vineri

Vineri, 30 Martie 2018, ora 09:52
5902 citiri
Actrita Aimee Iacobescu va fi inmormantata vineri
Foto: captura Youtube

Actrita Aimee Iacobescu va fi inmormantata, vineri, in Cimitirul Ghencea Militar din Bucuresti.

Cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu au putut sa o faca incepand de joi, cand trupul neinsufletit al actritei a fost depus la Capela Cimitirului Ghencea Militar, a anuntat Teatrul National Bucuresti (TNB).

Inmormantarea va avea loc vineri, la ora 13:00.

Actrita Aimee Iacobescu a murit in aceasta saptamana la varsta de 71 de ani, dupa o lunga suferinta.

Nascuta pe 23 iunie 1946, insa inregistrata la starea civila abia pe 1 iulie, la Buzau, Aimee Iacobescu a absolvit ca sefa de promotie Sectia de Actorie a Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti in 1968.

Aimee Iacobescu, celebra, printre altele, pentru rolul principal din lungmetrajul "Zestrea domnitei Ralu" (1971), de Dinu Cocea, cu care a colaborat la mai multe filme, a fost si una dintre actritele preferate ale regretatului regizor Sergiu Nicolaescu.

Printre filmele in care a jucat se numara "De-as fi... Harap Alb" (1965), "Haiducii" (1966), de Dinu Cocea, "Sapte baieti si o strengarita" (1967), de Bernard Borderie, o coproductie cu Franta, "Rapirea fecioarelor" (1968), de Dinu Cocea, "Haiducii lui Saptecai" (1971), de Dinu Cocea, "Saptamana nebunilor" (1971), de Dinu Cocea, "Cu mainile curate" (1972), de Sergiu Nicolaescu, "Osinda" (1976), de Sergiu Nicolaescu, "Revansa", de Sergiu Nicolaescu, "Ultima noapte de dragoste" (1980), de Sergiu Nicolaescu.

Aimee Iacobescu a debutat pe scena la varsta de 16 ani, la Teatrul National Bucuresti, jucand in spectacolele "Alizuna", de Tina Ionescu Demetrian, si "Adam si Eva", de Aurel Baranga. A mai jucat, printre altele, in "Ulciorul Sfaramat" (1968), pe scena Teatrului din Craiova, in "Troienele", de Jean Paul Sartre, "Furtuna", de Nikolai Alekseevici Ostrovski, "Apus de soare", de Barbu Stefanescu Delavrancea, "Richard al III-lea", de William Shakespeare, "Coana Chirita", de Tudor Musatescu, "Vlaicu Voda", de Alexandru Davila, "Titanic Vals", de Tudor Musatescu etc.

In 2004, Aimee Iacobescu a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Aimee Iacobescu inmormantare, #actrita Aimee Iacobescu inmormantare, #Aimee Iacobescu murit , #inmormantare