Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Minerul care a fost scos mort din mina Lupeni va fi inmormantat in ziua in care ar fi implinit 40 de ani

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 16:52
2008 citiri
Minerul care a fost scos mort din mina Lupeni va fi inmormantat in ziua in care ar fi implinit 40 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Barbatul care a fost scos mort din mina Lupeni, in noaptea de joi spre vineri, va fi inmormantat duminica, chiar in ziua in care ar fi implinit 40 de ani.

Presedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Campean, a declarat, ca Iulian Codlean, care a fost scos decedat din mina Lupeni in urma surparii tavanului unei galerii, va fi inmormantat duminica, la ora 14:00, in orasul Lupeni.

"Duminica era ziua lui, ar fi trebuit sa implineasca 40 de ani. Era casatorit si avea trei copii. Iulian Codlean avea o experienta in subteran de 19 ani", a afirmat Darius Campean.

In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea barbat scos din subteran de echipele de salvare, care a murit, vineri seara, la Spitalul Floreasca din Bucuresti, liderul Sindicatului Muntele spune ca se incearca, sambata, aducea trupului minerului la Lupeni.

"Numele lui este Suciu Ionel, saptamana viitoare, duminica, ar fi implinit 44 de ani. Are un copil, era casatorit, un om asezat. Cu o vechime in subteran de 22 de ani. Nu stiu cand va fi inmormantarea. Sa vedem daca-l putem aduce astazi, incercam sa-l aducem cat mai repede la Lupeni", a declarat Darius Campean.

Fotbalistul Raul Cismasiu, cel de-al treilea barbat care a fost blocat in mina Lupeni, se afla in continuare internat la Spitalul Municipal Petrosani.

Potrivit presedintelui Sindicatului Muntele, minerul de 39 de ani are probleme mici de sanatate, dar este foarte afectat din punct de vedere psihic.

"M-am intalnit ieri (vineri - n.red.) cu el. Din punct de vedere fizic este ok, are o problema la piciorul stang si una la umarul drept, sunt mici probleme de sanatate. Insa psihic este foarte afectat, trebuie maxima atentie. A inceput consilierea psihologica si o sa mai stea in spital internat", a afirmat Darius Campean.

Liderul Sindicatului Muntele spune ca ii cunostea bine pe cei trei mineri prinsi in subteran, iar cu unul dintre ei a fost coleg de scoala.

"Este o comisie de ancheta care va stabili in mod clar ce s-a intamplat acolo. Este un incident nedorit, mi-e greu sa comentez mai ales acum. Eu ii cunosteam foarte bine pe toti trei. Cu Ionel am fost coleg de scoala, cu ceilalti doi ma cunosteam de 20 de ani", a precizat Darius Campean.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi dupa-amiaza, in jurul orei 14. Opt mineri au reusit sa se salveze, insa trei au fost surprinsi de malul de pamant si au ramas blocati in subteran. Dintre acestia, doi au murit.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#miner Lupeni inmormantat, #mineri Lupeni, #mineri murit Lupeni , #inmormantare