Ziare.com

Regizorii Andrei Blaier si Alexandru Tocilescu au fost inmormantati

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 16:45

   

Regizorii Andrei Blaier si Alexandru Tocilescu au fost inmormantati
Regizorul Andrei Blaier a fost inmormantat, sambata, in Cimitirul Bellu Catolic din Capitala, cu onoruri militare, in timp ce Alexandru Tocilescu a fost, de asemenea, condus sambata pe ultimul drum si inmormantat in Cimitirul Bellu.

Alaturi de familia regizorului Andrei Blaier au venit la slujba de inmormantare de sambata si regizorii Sergiu Nicolaescu si Dan Pita, dar si Mircea Bunescu sau Ion Dichiseanu, precum si mai multi fosti studenti ai lui Blaier.

Dupa slujba, garda militara a tras in aer mai multe salve, deoarece Andrei Blaier a fost decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios, in grad de Cavaler.

A murit regizorul Andrei Blaier

Andrei Blaier s-a stins din viata joi dimineata, in locuinta sa, la varsta de 78 de ani.

Blaier a regizat numeroase filme si seriale de televiziune, printre care "Diminetile unui baiat cuminte" (1967), "Ciresarii" (1972), "Ilustrate cu flori de camp" (1975), "Prin cenusa imperiului" (1976), "Lumini si umbre" (1981 -1982), "Vacanta cea mare" (1988), Momentul adevarului (1989), "Divort din dragoste" (1991), "Terente - regele baltilor" (1995) si "Dulcea sauna a mortii" (2003).

Alexandru Tocilescu a murit

Tot sambata a fost inmormantat si regizorul Alexandru Tocilescu. Acesta s-a stins din viata miercuri, la varsta de 65 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala, in urma unui stop cardio-respirator.

Tocilescu a regizat peste 30 de piese de succes, pe scene din Satu Mare, Braila, Pitesti, Piatra Neamt, Constanta si Bucuresti. In Capitala, a montat pentru toate scenele importante - Bulandra, Teatrul de Comedie, National, Teatrul Mic, dar si la Opera si Opereta.

Sursa: rNews

Articol citit de 2068 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor