Sensul viselor despre pierderea unei persoane dragi

Advertorial
Luni, 16 Mai 2016, ora 16:43
79788 citiri
Sensul viselor despre pierderea unei persoane dragi

O mare majoritate a oamenilor au avut parte de vise in care o persoana apropiata trece in nefiinta, iar trezirea poate fi una nelinistita sau perturbata.

Psihologul Sigmund Freud a spus cu ani in urma, "Visele sunt o colectie de amintiri, idei, experiente si incidente prezente si stocate in mintea noastra inconstienta, de care suntem de multe ori inconstienti".

Potrivit lui, constientul este varful unui iceberg, iar inconstientul este tot ce se afla sub acesta, iar visele noastre, intr-un anumit fel releva ce se afla in subconstientul nostru.

De aceea, daca le putem interpreta intr-un fel sau intr-altul, ne-ar putea ajuta sa ne cunoastem mai bine.

Interpretarea viselor are legatura cu atasarea unui simbol, imaginilor, incidentelor si lucrurilor pe care le vedem in visele noastre.

Potrivit analistilor de vise, ceea ce visam nu se intampla neaparat si in viata reala. In schimb, acest lucru reprezinta si inseamna cu totul altceva.

Trairea unui vis in care o persoana apropiata trece in nefiinta este experienta comuna a unui cosmar. Orice persoana care isi vede parintii, fratii sau apropiatii ca isi pierd viata in vis se vor simti cu siguranta inconfortabili cu gandul, dar acest lucru nu inseamna ca respectivele persoane vor muri.

Diferite interpretari ale viselor

Un vis ce are legatura cu moartea unei persoane dragi poate insemna ca este o problema cu relatia dintre voi doi. Un asemenea vis poate fi interpretat ca frica de a o pierde pe acea persoana, iar in acest caz ar fi cazul sa reevaluati relatiile pe care le aveti cu aceasta.

Asemenea vise pot fi un semn ca ar trebui sa comunicati mai mult cu persoana respectiva, sa petreceti mai mult timp impreuna, in ideea de a stabili aceasi legatura pe care o aveati odata.

Participarea la anumite servicii funerare, parastase si alte forme de intruniri pentru celebrarea unei persoane care mai devreme sau mai tarziu a plecat dintre noi poate de asemenea fi cazul unor cosmaruri sau a unor vise.

Aceste trairi pot avea legatura cu relatia pe care ati avut-o cu respectiva persoana sau datorita unor experiente mai vechi in legatura cu aceste tipuri de evenimente.

Exista si vise care au loc despre o anumita persoana dupa ce aceasta a trecut in nefiinta. Aceste vise au de asemenea legatura cu inconstientul, desi multi le definesc ca pe un semn supranatural, din alta lume si care se reflecta in dorinta de a sti ca respectiva persoana este in rai, ca este sanatoasa si intreaga, ca se gandeste la tine sau ca intr-o buna zi va veti revedea.

Stresul psihic din acele momente, perioada de doliu, cautarea unei firme de pompe funebre, durerea simtita si toate acele momentele pot transmite inconstientului vise de aceasta natura.

Nu in ultimul rand credinta in Dumnezeu, in rai si in iad, poate transmite vise cu persoana trecuta in nefiinta.

O alta interpretare a acestor vise reprezinta sfarsitul unui lucru important din viata ta. Ar putea fi sfarsitul unei convingeri puternice, sfarsitul unei cariere sau a unei casatorii.

De asemenea, poate ca incercati sa va eliberati de vechiile valori sau reguli pe care le-ati respectat cu atat de multa indarjire pentru multi ani. Poate reprezenta de asemenea si faptul ca incercati sa va reinventati.

Aceste vise pot insemna si ca ati gasit o schimbare in anumite calitati ale unui individ. Spre exemplu, un apropiat pe care il considerati onest a murit, iar un astfel de vis poate insemna ca voi doi nu ati fost cinstiti in relatiile din trecut.

Din punctul de vedere al stiintei, aceste vise legate de moarte reprezinta stari de depresie, anxietate, stres cu care o persoana se confrunta.

O problema de sanatate, abuzul de anumite substante, sentimentul de jena sau de vinovatie ar putea fi in spatele acestor vise.

Unele persoane pot de asemenea sa aibe vise despre moartea unei persoane care devine realitate. Aceste vise pot fi interpretate ca o premonitie. Totusi, ce trebuie sa se retina este ca visele nu sunt niciodata 100% exacte, sunt multe sensuri in care le putem interpreta si oricare dintre variantele de mai sus este aplicabila pentru tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#semnificatie vise, #servicii funerare, #pompe funebre , #inmormantare