Ziare.com

IPS Teodosie, acuzat din nou de fals in actele oficiale al Arhiepiscopiei Tomisului

Joi, 07 Iulie 2011, ora 08:03

   

IPS Teodosie, acuzat din nou de fals in actele oficiale al Arhiepiscopiei Tomisului
IPS Teodosie este acuzat de un preot ca a falsificat acte oficiale ale Arhiepiscopiei Tomisului, pentru a le folosi intr-un litigiu.

Totul a inceput cand IPS Teodosie l-a acuzat de inselaciune pe preotul Marius Mustata, sustinand ca acesta a adus un prejudiciu de 100.000 de lei Protoeriei si Parohiei Baneasa din Constanta, informeaza Romania Libera.

Preotul insa a descoperit ca unele dintre documentele pe care Arhiepiscopia le-a depus la dosar sunt antedatate.

La finalul anului trecut, instanta a cerut Bisericii cateva acte pentru a stabili daca Parohia Baneasa mai are personalitate juridica sau nu. Initial aceasta fusese declarata desfiintata, situatie in care nu se mai putea constitui parte vatamata in proces.

Arhiepiscopia a trimis judecatorilor mai multe documente prin care vroia sa demonstreze ca activitatea parohiei a fost de fapt, doar oprita: o decizie in acest sens semnata personal de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, procesul verbal al sedintei prin care s-a hotarat stoparea activitatii si o adresa prin care se intareste ca Parohia nu a fost desfiintata din punct de vedere juridic, ci doar suspendata.

Insa, se pare ca decizia pe care Arhiepiscopul Teodosie a inaintat-o judecatorilor, decizie semnata de el, apare inregistrata pe 30 august 2007, dar se refera la o hotarare stabilita intr-o sedinta ce a avut loc o zi mai tarziu. Mai mult, din actele de la dosar reiese ca decizia din august 2007 invoca un act normativ care a fost emis abia in ianuarie 2008.

Arhiepiscopul Teodosie are dosar penal pentru fapte similare, dupa un flagrant realizat de jurnalisti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2137 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Popicu ??? Nu se poate,..

aaaaaa,se poate ,si ei sint oameni,mai ales ca unii au inclinatii spre 'copilasi" dupa cum scrie presa.Rusine ! Daca e adevarat sa fie pedepsit ca toti ceilalti oameni de rind,ca nu e sfint ,doar se ascunde sub haina preoteasca.

 

 

ips teodosie crestinul

ce l-as trage de barba... cite o data pentru fiecare document antedatat...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor