Lover boy și fals agent secret. Un român a câștigat sute de mii de lei de la femei convinse să ia împrumuturi uriașe

Autor: N.G.
Joi, 26 August 2021, ora 23:24
3365 citiri
Lover boy și fals agent secret. Un român a câștigat sute de mii de lei de la femei convinse să ia împrumuturi uriașe

Un infractor periculos din Alba Iulia este cercetat pentru infracțiuni de înșelăciune în valoare de sute de mii de lei. Bărbatul se dădea fals agent secret și aplica și tehnica ”lover boy” pentru a convinge victimele, în special femei, să îi dea sume mari de bani.

Unele s-au împrumutat la bănci și acum au de plătit rate uriașe, după ce bărbatul a luat banii și nu a mai returnat niciun leu.

În cauză sunt cinci victime persoane fizice şi două părţi vătămate persoane juridice. Urmărirea penală a început în urmă cu mai bine de an de zile şi nu a fost încă finalizată. La solicitarea uneia dintre victimele bărbatului, Judecătoria Alba Iulia a impus Parchetului să finalizeze ancheta până la data de 15 septembrie 2021.

Bărbatul (G.A.P), zis Keops, în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut de poliţişti în 2 iulie 2020, ulterior fiind lăsat în libertate fără nicio măsură restrictivă. Inculpatul este cercetat pentru înşelăciune și uzurparea de calități oficiale. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, folosindu-se de calităţi false, ar fi reuşit să convingă persoane să îi remită anumite sume de bani.

Din cercetări a rezultat că unei femei din Sebeş i-ar fi spus că este ofiţer de informaţii şi că recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranţă naţională, condiţionând angajarea de îndeplinirea unor ”misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane şi contractarea unor credite pentru obţinerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de ”agenţie” în misiuni de siguranţă naţională. Ar fi obţinut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal. De la o altă victimă a obținut peste 200.000 de lei prin tehnica ”lover boy”.

De asemenea, în cursul lunii iunie 2020, l-ar fi apelat pe administratorul unei societăţi comerciale din Alba Iulia şi, prezentându-se drept funcţionar al administraţiei financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administraţia fiscală. De asemenea, în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofiţer de poliţie şi pe care l-ar fi ameninţat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier. În acest caz, victima nu a dat curs solicitării și nu a fost prejudiciată material.

În cauză mai este cerectată şi o femeie (F. B. C.) care l-ar fi ajutat pe bărbat să obţină credite de la două case de ajutor reciproc din Petreşti şi Teiuş, pe numele victimelor sale. Prejudiciul înregistrat de persoanele înşelate ar fi, în realitate, mult mai mare şi se ridică la câteva sute de mii de lei. Bărbatul a mai fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Judecata va începe în luna septembrie 2021 la Judecătoria Alba Iulia.

Acesta a mai fost condamnat în trecut, tot pentru înșelăciune și a fost liberat condiționat cu rest de pedeapsă.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com