Politicieni, fotbalisti si artisti, pacaliti de vrajitoare cu un milion de euro

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 14:14
6366 citiri
Politicieni, fotbalisti si artisti, pacaliti de vrajitoare cu un milion de euro
Foto: Arhiva

Mai multe vrajitoare au fost saltate de politisti, dupa ce au inselat cu peste un milion de euro mai multe persoane din viata publica din Romania, dar si vedete din showbizul international.

"Este vorba de mai multe persoane din viata publica romaneasca si s-a incercat sa se ia legatura si cu vedete internationale", a declarat, pentru Ziare.com, purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan.

Potrivit acestuia, pana in prezent au fost retinute sapte persoane: trei femei si patru barbati. Vrajitoarele "Melisa" si "Vanesa", cunoscute printre vedetele romanesti amatoare de ghioc, au fost si ele retinute de politisti.

"Discutam de patru victime, chiar a cincea ne-a sunat. Facem un apel ca toate persoanele care au beneficiat de un asemenea tratament sa se adreseze procurorulului de caz, domnul Maximilian Balasescu", a adaugat reprezentantul Politiei Romane.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Adevarul, pe lista pagubitilor s-ar afla Oana Zavoranu, Mihaela Borcea, care a scos din buzunar 400.000 de euro, Sanziana Buruiana, Amalia Nastase, fosta sotie a tenismenului Ilie Nastase, Inna sau Corina Chiriac.

Ipoteza supriza: Nicolita a dat bani la vrajitoare! Vezi cat

Aceleasi surse au precizat ca si fotbalistul Banel Nicolita ar fi apelat la vrajitoare pentru a obtine un contract in strainatate. Sportivul ar fi scos din buzunar 100.000 de euro.

Si numele fostului pesedist Mircea Geoana ar aparea pe aceeasi lista a amatorilor de ghioc care au fost pacalisti, potrivit jurnalistilor citati de Realitatea Tv.

Christian Ciocan a subliniat ca una dintre victime "a fost de acord sa isi decline identitatea, insa numai dupa finalizarea procedurilor. (...) Am identificat alte posibile 14 victime, insa dupa extinderea cercetarilor s-ar putea ca numarul acestora sa fie diferit".

Ritualuri macabre

Asa-zisele vrajitoare isi racolau victimele cu ajutorul unor mesaje pe telefon in care spuneau ca sunt singurele care pot oferi ajutor in diverse probleme. Astfel, dupa ce ajungeau fata in fata cu victimele, vrajitoarele cereau diverse obiecte.

"Cereau cutite, iconite, miere de albine, papusi pe care le foloseau la ritualuri voodoo, schilodeau pasari si reptile pe care le incinerau ulterior in cimitire, langa rauri sau in case parasite", a explicat comisarul Ciocan, pentru Ziare.com.

"Vrajitoarele sustineau apoi ca au intrat in posesia unor forte malefice, iar vrajile se intorc impotriva lor. Astfel, cereau alte sume importante si interveneau in joc si patru camatari de la care pagubitii imprumutau bani", a mai spus oficialul.

Cei sapte retinuti sunt acum acuzati, pe langa inselaciune, si pentru santaj, a completat reprezentantul Politiei Romane. Potrivit lui Christian Ciocan, in cazul in care victimele voiau sa renunte la serviciile vrajitoarelor, erau amenintate cu blesteme sau chiar cu violenta fizica.

Razie la vrajitoare acuzate de inselaciune - Oana Zavoranu, printre pagubiti

Locuintele a 13 vrajitoare din Ilfov, acuzate ca au inselat numeroase persoane, au fost perchezitionate, marti dimineata, de mai multe echipe de politisti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#vrajitoare inselaciune arestate, #Mihaela Borcea Nicolita vrajitoare , #inselaciune