Vrajitoarele Vanesa si Melissa, trimise in judecata pentru ca au escrocat-o pe Zavoranu

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:22
3122 citiri
Vrajitoarele Vanesa si Melissa, trimise in judecata pentru ca au escrocat-o pe Zavoranu
Foto: Arhiva

Vrajitoarele Vanesa si Melissa, care au escrocat-o si santajat-o pe Oana Zavoranu, au fost trimise in judecata, in stare de arest preventiv, alaturi de alte sapte persoane, intre care si denuntatorul procurorului Max Balasescu, care e judecat pentru coruptie, informeaza miercuri Ministerul Public.

Procurorul investit initial cu solutionarea cazului vrajitoarelor, Maximilian Balasescu, a fost arestat, in 1 februarie, ca urmare a faptului ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a inchide dosarul.

Vrajitoarea Vanesa va fi eliberata

Dupa arestarea anchetatorului, cazul vrajitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetarile si au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor.

Roxana Lider, zisa Vanesa, se afla in stare de arest preventiv pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata, in timp ce Rada Minca, zisa Melissa, se afla in in stare de arest preventiv pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata;

Sava Craiff Buzea, zis Manix, a fost trmis in judecata pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si Ion Constantin, sis Sonot sau Soni, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata.

Trimisi in judecata in acelasi dosar au fost si Stefan Minca, zis Rosovelt, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, Remus Minca, zis Nat, arestat in alta cauza, pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, Stefan Ionut Voicu, zis Fane, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si Elena Stefan, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

De asemenea, in acest dosar a fost deferit justitiei si Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denuntat pe procurorul Max Balasescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducand la arestarea si trimiterea in judecata a anchetatorului pentru fapte de coruptie.

In procesul vrajitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Potrivit sursei citate, inculpatii, aflati in complicitate, isi atrageau victimele printr-un plan minutios elaborat, utilizand doua metode de racolare a acestora. Concret, inculpatele Minca Rada si Lider Roxana isi faceau publicitate in mass-media, unde se prezentau ca "vrajitoare" sau "clarvazatoare", aratandu-si disponibilitatea unor asa-zise consultatii in urma carora erau contactate de catre victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Minca si Lider identificau persoane publice, cu mare potential financiar, care se gaseau in diferite situatii defavorabile (in general in conflict cu alte persoane publice) si le creau acestora falsa reprezentare ca problemele au fost generate de practicile oculte initiate de ele.

Prin metodele expuse anterior, cele doua inculpate luau legatura cu victimele carora le solicitau la inceput, pentru initierea ritualului diverse bunuri sau obiecte cum ar fi: articole personale de imbracaminte, papusi, piroane (cuie mari), cutite, iconite, miere de albine etc, ulterior, pentru desfasurarea ritualului care se prelungea in timp sub diferite pretexte, inculpatele pretindeau obiecte de valoare (bijuterii, autoturisme) si diverse sume de bani din ce in ce mai mari.

In cazul partii vatamate Z.I. (Zavoranu Ioana - n. red.), aceasta a fost determinata de catre inculpati sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara, la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata a acestora, in realitate regasindu-ne, de fapt, in fata unei activitati de camatarie disimulata.

Noi retineri in dosarul vrajitoarelor: 4 rude ale Vanesei si Melisei, dupa gratii

Mai mult decat atat, in perioada februarie - septembrie 2011, partea vatamata a fost deposedata de o serie de bunuri mobile si imobile si mai multe sume de bani si ulterior, santajata si amenintata de catre inculpati in conditiile in care acestia se cunosteau intre ei, iar unii erau in relatii apropiate de rudenie.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Ilfov.

In 2 noiembrie 2012, la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, a fost inregistrat, ca urmare a plangerii penale formulate de Ioana Zavoranu, dosarul nr. 2/P/2011, care are ca obiect savarsirea de catre Rada Minca, Roxana Lider, Ion Constantin, Sava Craiff Buzea, Ion Paun, Elena Stefan, Sebastian Dobrescu, Remus Minca, Stefan Minca si Stefan Ionut Voicu, a faptelor de inselaciune si santaj.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Melissa Vanessa trimise judecata Oana Zavoranu, #vrajitoare Melissa Vanessa inselaciune, #Melissa Vanessa arest , #inselaciune