Amanare in dosarul Posta Romana, din motiv de... Paste pentru inculpat

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 20:15
2556 citiri
Amanare in dosarul Posta Romana, din motiv de... Paste pentru inculpat
Foto: comunic.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat luni, pentru 27 aprilie, dosarul "Posta Romana", in care fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, precum si fostul sef al Postei Romane Mihai Toader au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Amanarea a fost facuta la cererea aparatorului lui Zsolt Nagy, care a aratat ca clientul sau nu s-a prezentat la termenul de luni, deoarece este protestant si a sarbatorit duminica Pastele, la fel ca si credinciosii catolici, luni fiind a doua zi de Paste.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

De asemenea, pentru infractiuni similare au mai fost trimisi in judecata Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR, si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC TOPCADEX 99 SRL.

Tariceanu si Camelia Voiculescu, tolerati sa absenteze in dosarul Rompetrol din cauza...vremii

Prin cererea din data de 16 ianuarie 2008 a presedintelui Romaniei adresata ministrului interimar al Justitiei s-a solicitat declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu.

Potrivit DNA, in perioada 2005-2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului roman in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situatiei juridice a imobilului.

Prejudiciul in acest dosar este evaluat la peste 8,6 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#dosar Posta Romana amanat, #dosar amanat Zsolt Nagy Paste , #instanta