Andrei Iucinu: Ma gandesc la ziua cand o sa intru triumfal in redactia Adevarul

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 08:27
2901 citiri
Andrei Iucinu: Ma gandesc la ziua cand o sa intru triumfal in redactia Adevarul

Andrei Iucinu se gandeste numai la momentul in care o sa intre in redactia Adevarul din Casa Presei Libere dupa ce instanta o sa-i recunoasca dreptul definitiv la actiunile societatii care detine cotidianul.

Andrei Iucinu afirma, in cadrul unui interviu acordat Jurnalului National ca "ma gandesc numai la ziua cand o sa intru triumfal in redactia Adevarul. Din pacate, s-au schimbat multe la ziar si poate nu o sa mai am acelasi sentiment, dar este singurul lucru la care ma pot gandi".

Iucinu povesteste cum tatal sau, Dumitru Tinu, il ducea duminica, in redactie, cand era copil. Dupa tragicul accident in care fostul director al cotidianului Adevarul si-a pierdut viata, veste pe care Andrei Iucinu a primit-o la Paris, tanarul a fost invitat la sediul Adevarului de catre Cristian Tudor Popescu.

La inmormantarea care a avut loc la Breaza, "Cristian Tudor Popescu m-a abordat: "Batrane, stiu cine esti. Sa vii la redactie, la Adevarul sa vorbim", povesteste Andrei Iucinu.

"Mi s-a parut ca pe el il interesa mai mult latura asta administrativa a lucrurilor. Ce interese am eu? Ce urmaresc? Am anuntat apoi ca vreau sa o vad pe Ana-Maria cand vine. M-au sunat mai tarziu si mi-au spus ca a venit la birou si ma primeste. Intalnirea a avut loc la Tinu, in birou. Secretara m-a poftit inauntru si dupa cateva minute a venit Ana-Maria impreuna cu Lelia Munteanu, care m-a prezentat, cum ar veni", afirma fiul lui Dumitru Tinu.

"De jure, am dreptul la trei optimi din actiunile tatalui meu, ceea ce ar insemna in jur de 40% din actiunile Adevarul SA. De facto, nu am primit nimic, insa lucrurile nu vor ramane asa", promite Andrei Iucinu.

El subliniaza insa ca nu il intereseaza banii si afirma ca s-ar fi luptat pentru drepturile sale chiar daca trustul Adevarul ar fi "valorat 5 euro". "Si daca va valora 5 dolari Adevarul, eu imi vreau partea mea", i-a spus, potrivit Jurnalului National, Andrei Iucinu lui Fathi Taher atunci cand iordanianul i-a intrat in casa cu gandul sa-l convinga sa renunte la pretentiile sale.

"Nu ma intereseaza deloc trustul Adevarul, asa cum arata astazi. Nu am pretentii asupra Click sau asupra altor publicatii editate de acesta. Tot ce vreau este sa primesc, sub o forma cat mai apropiata celei initiale, mostenirea pe care mi-a lasat-o tatal meu", afirma el.

In tot interviul acordat Jurnalului National, Andrei Iucinu vorbeste despre tatal sau numindu-l "Tinu" sau "Dumitru Tinu", cuvantul "tata" fiind folosit numai de cateva ori. Despre faptul ca fostul director al Adevarului a luat bani cu imprumut de la Viorel Hrebenciuc, Iucinu afirma ca "mama stie ca tata s-a imprumutat cu bani de la el". La ora actuala, relatiile dintre fiul lui Dumitru Tinu si Viorel Hrebenciuc sunt "de colegi de partid".

Andrei Iucinu a ratat la distanta de cateva zeci de voturi sansa de a deveni parlamentar, din partea Partidului Social Democrat (PSD). Dar este mandru de rezultat, pentru ca, spune el, i-a fost incredintat unul dintre cele mai dificile colegii din tara, Pecica (judetul Arad).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Andrei Iucinu, #Dumitru Tinu, #trustul Adevarul, #interviu , #instanta