Reactia autoritatilor romane, dupa sentinta potrivit careia impunerea purtarii mastii in spatii deschise este nelegala: "Instanta s-a pronuntat pe un ordin de carantinare zonala"

Joi, 24 Decembrie 2020, ora 14:34

   

Reactia autoritatilor romane, dupa sentinta potrivit careia impunerea purtarii mastii in spatii deschise este nelegala: "Instanta s-a pronuntat pe un ordin de carantinare zonala"
Departamentul pentru Situatii de Urgenta a transmis joi, 24 decembrie, ca Hotararea de Guvern ramane neschimbata si nu a fost atacata in justitie, astfel ca obligativitatea purtarii mastii va fi mentinuta la nivel national, in ciuda deciziei Curtii de Apel Bucuresti (care nu este definitiva).

"In ceea ce priveste prevederea prin care se constituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii inchise si deschise, reiteram articolul prevazut in ultimul Ordin de prelungire a carantinei zonale pentru municipiul Constanta, astfel:

Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel incat sa se acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit 5 ani, prezente in spatii inchise si deschise.

Baza legala a acestui ordin o constituie Hotararea de Guvern nr.1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 14 decembrie 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

In Anexa 2 privind masurile pentru asigurarea rezilientei comunitatilor, se precizeaza ca in spatiile publice, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura", transmite Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Dosarul a fost deschis de o avocata din Constanta, dupa carantinarea municipiului. Aceasta cere ca DSU sa puna la dispozitie intreaga documentatie care a stat la baza emiterii ultimelor ordine de carantinare a municipiului Constanta.

"Anuleaza partial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat in Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, in ceea ce priveste instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatii deschise, in sensul inlaturarii sintagmei "...si deschise", este decizia Curtii de Apel Bucuresti.


CITESTE SI:

Sentinta la Curtea de Apel Bucuresti: Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii deschise este nelegala

Cazul fetei lovite de angajatul Carrefour Brasov. "Pentru aceleasi fapte, Gigi Becali a luat niste ani de puscarie"
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5217 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
misulica1
rank 5
Normal,
caci "dornenii" de la curtea de apel buc.trebuie sa-si ia tainul de la inculpati in spatii deschise! Ce-as vrea sa-i vad pe post de Stanoevici...
marin123
rank 5
misulica1- Dornenii au subordonat Romania!
Ei merg pe principiul mutarii une virgule prevazute in codul penal:"Sa se ierte, nu se poate *** sa se dea". Daca schimbi virgula "Sa se ierte nu se poate,*** sa se dea" Deci o virgula schimba soarta unui om. Shalom
Utilizator sters
Autoritățile Ticaloase ale GuvWernului de Ocupație din România
Legea 55/2020 stabileste purtarea obligatorie a mastii in spatii inchise, spatii comerciale, transport in comun si serviciu, nu si in spatii deschise. Regimul tortionar WuhhaniSS von Sparanhel,ficusul de la Cotroceni, invoca o prevedere extrem de ambigua din lege pentru a impune masca in spatii deschise.HG invocat de "autoritati" este vadit nelegala, fiind contrara Legii 55/2020. HG-urile si OUG-urile NU pot aduce modificari la legi organice . Reamintesc sectei covidiotilor ca flasneta Ludovic Orban indeplinea funcția de Premier al Romaniei, precum și cea de Președinte al Comitetului Național pentru Situații Speciale și de Urgență . Orban propunea, in calitate de Președinte al CNSSU și tot Orban aproba, in dubla calitate de Premier al Romaniei. De la data de 14.12.2020 Romania nu se mai afla in nici o stare de alerta sau urgenta sau orice alta inventie a guWernerului tradator : Guvernul demisionar a emis, nelegal, HG nr.1065/2020, pentru prelungirea stării de alertă.un guvern demisionar nu poate emite decat actele curente de administrare a treburilor publice, nu și acte normative excepționale, care limitează libertăți fundamentale și restrange drepturi ale omului. Dacă un guvern plin nu poate emite astfel de acte normative (rezervate Parlamentului), cu atat mai puțin nu le poate emite un guvern demisionar.Toate măsurile luate, in vederea reducerii riscului epidemiologic, au fost complet inutile in plan sanitar și destructive in plan economic, social și psihologic. https://www.luju.ro/smecheria-nu-bate-legea-masca-a-devenit-obligatorie-si-in-spatiile-deschise-desi-nicaieri-legea-nu-impune-o-asemenea-masura-legea-55-2020-stabileste-purtarea-obligatorie-a-mastii-in-spatii-inchise-spatii-comerciale-transport-in-comun-si-serviciu-nu-si-in
becher
rank 5
@Ministrul Justitiei,
va rugam trimeteti de urganta la dezalcolizare si dezintoxicare membrii completului care au dat decizie de sinucidere a populatiei.Au fost aproape de infaptuirea unui genocid.
alphpha
rank 5
La Constanța
s-a răsturnat carul cu avocați... ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor