Ziare.com

Concurenta pentru instanta suprema: 30 de procurori si judecatori, pe 7 locuri

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 22:04

   

Concurenta pentru instanta suprema: 30 de procurori si judecatori, pe 7 locuri
Un numar de 30 de judecatori si procurori candideaza pentru sapte posturi scoase la concurs de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), luni fiind ultima zi de depunere a candidaturilor.

Mai exact, 22 de judecatori si doi procurori se bat pentru sase posturi la Sectia Penala a Instantei Supreme, in timp ce sase judecatori vizeaza postul scos la concurs de catre Sectia I Civila a ICCJ.

Potrivit listei cu candidaturile depuse pana la data de 28 octombrie, publicata de infocsm.ro, pentru Sectia penala a instantei supreme candideaza 18 judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti: Dumitru Mirancea, Constantin Luchian Constantinescu, Lavinia Lefterache, Francisca Vasile, Mariana Constantinescu, Ioana Ilie, Corina Ciobanu, Lucia Rog, Leontina Cismasiu, Iuliana Ciolca, Carmen Gaina, Daniela Panioglu, Daniel Gradinaru si Lia Savonea.

Tot pentru Sectia Penala candideaza si Maricela Cobzariu, de la Curtea de Apel Bacau, Florin Encescu, de la Tribunalul Gorj, Stefana Badulescu, de la Curtea de Apel Craiova, Constantin Marino Marin, de la Tribunalul Bucuresti, Camelia Locaciuc de la Curtea de Apel Timisoara, Cristian Berbec, de la Tribunalul Brasov, Ana Otilia Bombos, de la Tribunalul Bucuresti, si Antonela Anemary Costache, de la aceeasi instanta.

Totodata, doi procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-au depus candidaturile. Este vorba despre procurorii Monica Danciu si Justina Condoiu.

Pentru locul de judecator la Sectia I Civila de la Inalta Curte si-au depus candidaturile sase judecatori, printre care si sefa Inspectiei Judiciare a CSM, Mihaela Tropcea. De asemenea, candideaza Mirela Steluta Croitoru, Mirela Visan, Alessandra Giusepina Greceanu si Doina Anghel, de la Curtea de Apel Bucuresti, precum si Daniel Radu de la Curtea de Apel Pitesti.

Interviurile pentru promovarea la Inalta Curte ar urma sa aiba loc in plenul CSM, la inceputul lunii decembrie.

Presedintele Traian Basescu a adresat, luni, o noua scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, solicitand adoptarea "cat mai urgent posibil" a Legii asistentei sociale, a proiectului privind promovarea la ICCJ si a altor cinci proiecte legislative.

Pe de alta parte, vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a comentat, luni, pe marginea scrisorii sefului statului, explicand ca actul a fost respins de plen pe 5 octombrie si nu poate fi revotat, desi PDL a solicitat acest lucru.

Pe de alta parte, intr-un interviu la TVR de saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a anuntat ca, din cauza blocajelor din Parlament, Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectul privind promovarea magistratilor la ICCJ.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1370 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor