O mama din Bucuresti, obligata de judecatori sa isi lase fiica de 11 ani sa plece in vacanta in Grecia

Duminica, 12 Iulie 2020, ora 11:38

   

O mama din Bucuresti, obligata de judecatori sa isi lase fiica de 11 ani sa plece in vacanta in Grecia
O femeie din Bucuresti a fost obligata de judecatori sa isi dea consimtamantul pentru ca fiica sa de 11 ani sa plece in vacanta in Grecia impreuna cu tatal sau. Judecatoria a aratat ca pandemia nu o poate impiedica pe fata sa mearga in Grecia.

Printr-o actiune pe calea ordonantei presedintiale, un barbat din Bucuresti a dat-o in judecata pe fosta sa sotie, cerandu-le judecatorilor sa o oblige pe femeie sa isi dea consimtamantul pentru ca fiica lor de 11 ani sa plece in vacanta in Grecia cu tatal sau si mai multe prietene.

In instanta, barbatul a aratat ca ambele parti s-au inteles sa-si dea reciproc cate o procura prin care fiecare parinte sa poata calatori in strainatate cu minora oricand acesta doreste, pana la data de 04.06.2022. In decembrie 2019, femeia si-a revocat, insa, decizia motivand ca "manoperele din ultima perioada exercitate de tata au indepartat-o pe fetita de mama". Astfel, pentru a putea merge cu fiica sa in vacanta in Grecia, barbatul a deschis proces de obtinere a acordului din partea mamei.

Judecatoria Sector 1, printr-o sentinta pronuntata in 1 iulie 2020, a obligat-o pe mama sa isi dea consimtamantul ca fiica sa sa plece in Grecia in perioada 4-15 iulie. "Situatia globala, de declarare a pandemiei de coronavirus, nu reprezinta, in opinia instantei, un impediment real la desfasurarea excursiei, nici macar din perspectiva partilor. Astfel, desi parata a invocat acest impediment in intampinare, instanta observa ca acesta nu a mai fost mentionat anterior ca argument al opozitiei sale, fiind punctat foarte intens doar faptul indepartarii mamei de la luarea deciziilor cu privire la copil si de la informarea acesteia cu privire la copil", se arata in sentinta Judecatoriei Sector 1.

In aceeasi hotarare se mai arata ca "daca parata ar fi resimtit in mod real o temere din acest motiv (n.r. din cauza pandemiei), nu ar fi acceptat ea insasi calatoria minorei si nu ar fi dat procura inaintea primului termen fixa in ordonanta, la data de 22.06.2020 si cu atat mai mult nu ar fi dat-o fara precizarea destinatiei, cum a fost data, in conditiile in care se cunostea ca se pleaca in Grecia"."In fine, un ultim criteriu avut in vedere de instanta este acela al deschiderii frontierelor si al acordarii permisiunilor de calatorie catre Grecia, chestiune care denota o siguranta ridicata in efectuarea calatoriei, altfel autoritatile insele ar fi blocat trecerea frontierei", se mai arata in hotararea Judecatoriei Sector 1.

Judecatorul a mai punctat ca in urma audierii fetitei, aceasta a aratat ca "si-ar dori sa mearga in excursie cu prietena sa cea mai buna si inca doi copiii, de varste apropiate, cu care sa petreaca vacanta la mare". De asemenea, din discutiile cu minora, judecatorul a retinut ca "din pricina neintelegerilor dintre parinti aceasta a pierdut vacanta din iarna, episod pe care si-l aminteste cu tristete si isi invinovateste mama pentru lipsa excursiei".
"Suplimentar, cu ocazia ascultarii, instanta a retinut ca minora este dornica sa plece in vacanta dar in egala masura tematoare si reticenta, la gandul ca s-ar putea ca, inaintea plecarii cu scurt timp, mama sa sa revoce si procura aceasta care momentan i-ar da dreptul de a calatori"
, se mai arata in sentinta Judecatoriei Sector 1, care este "executorie de drept".
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 35508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
attila
rank 5
Majoritatea
judecatoriilor sunt intesate de patzakine tinerele absolvente de private care au ajuns in magisratura prin concursuri de imprejurari. Cu salarii grase si indemnizatii peste indemnizatii, vor iesi la pensie speciala la 40 de ani dupa cateva astfel de decizii scoase din burta.
Astea te judeca.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor