Un pompier a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru spaga luata de la o firma care nu indeplinea normele de securitate la incendiu

Marti, 05 Mai 2020, ora 14:38
2941 citiri
Un pompier a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru spaga luata de la o firma care nu indeplinea normele de securitate la incendiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Un subofiter ISU din Dambovita a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita. El a primit bani pentru a nu amenda o societate comerciala care nu indeplinea normele de securitate la incendiu.

"Ca urmare a cercetarilor efectuate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie in dosarul penal instrumentat de procurori din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, magistratii Curtii Militare de Apel Bucuresti au condamnat definitiv pe inculpatul Tita Dan, plt. adj. sef in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Basarab I" al judetului Dambovita, la pedeapsa de 5 (cinci) ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita", a transmis, marti, Directia Generala Anticoruptie (DGA), printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Curtea Militara de Apel Bucuresti a respins, ca nefondat, apelul formulat de inculpat impotriva sentintei penale pronuntata de Tribunalul Militar Bucuresti si l-a obligat la plata cheltuielilor judiciare catre stat.

Inculpatului Tita Dan i s-a aplicat pedeapsa complementara a degradarii militare.

De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 9.000 lei si s-a mentinut sechestrul asigurator instituit de catre organul de urmarire penala prin ordonanta asupra sumelor ridicate de la inculpat.

S-a instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor inculpatului pana la concurenta sumei de 17.532,05 de lei, reprezentand restul sumei supuse confiscarii speciale, cheltuielile judiciare avansate de stat si cuantumul amenzii penale.

Inculpatul a fost obligat la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 2.000 lei reprezinta cheltuieli judiciare avansate de stat in faza de urmarire penala.

"In cauza, prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. sef Tita Dan, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita.

In fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie l-au prins in flagrant pe subofiter, care a pretins de la un denuntator suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua masurile legale in legatura cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comerciala si pentru a nu sanctiona contraventional societatea cu amenda in valoare de 50.000 lei", a mai transmis DGA.

La perchezitia corporala efectuata cu ocazia flagrantului, asupra subofiterului a fost gasita suma totala de 6.000 de lei, intre care si banii primiti cu titlu de mita.

Ulterior, in urma activitatilor procedurale efectuate, a mai fost identificat un denuntator, de la care subofiterul a solicitat si a primit sumele de 5.000, respectiv 1.000 de lei, cu ocazia efectuarii a trei controale la societatea comerciala ce ii apartine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#subofiter ISU inchisoare mita , #instanta