Bucurestiul nu are aparare antiaeriana la standarde NATO

Joi, 17 Iunie 2010, ora 09:16
3063 citiri
Bucurestiul nu are aparare antiaeriana la standarde NATO

Capitala ar putea primi un sistem operational de aparare antiaeriana, desi trebuia sa aiba un astfel de echipament inca din 2007.

Ministerul Apararii intentioneaza sa achizitioneze elemente ale sistemului de aparare antiaeriana Hawk XXI, care ar trebui sa inlocuiasca actualul sistem de aparare a Bucurestiului de fabricatie sovietica, S 75M3 Volhov, informeaza Financiarul.

Prin adjudecarea unor contracte de peste 40 de milioane de euro, MApN vrea sa achizitioneze elemente ale sistemului de aparare antiaeriana Hawk XXI, sisteme de securitate si protectie pentru 60 de obiective militare si echipamente de razboi electronic pentru avioanele Hercules.

Totodata, MApN si-a propus pentru primul trimestru al anului sa cumpere un sistem de rachete sol-aer Hawk XXI, contractul urmand sa faca parte din etapa a II-a a intelegerii parafate in anul 2004 cu Olanda, in urma careia s-au cumparat 8 sisteme Hawk si 78 de vehicule, valoarea acestuia fiind de 23,5 milioane de euro.

Rachetele ar trebui sa asigure apararea aeriana a Capitalei in cazul unui atac cu rachete sol-sol, pentru ca actuala tehnica de provenienta sovietica, respectiv rachetele Volhov, nu are un nivel de protectie la nivel NATO.

Ministerul urmeaza sa cheltuiasca peste 45 de milioane de lei pentru a cumpara sisteme de securitate si protectie pentru 60 de obiective militare, printre acestea figurand unitati si depozite militare din toata tara.

Achizitia va avea loc deoarece actualele sisteme de rachete sol-aer S-75M3 Volhov nu mai sunt considerate satisfacatoare si de aceea s-a luat decizia inlocuirii acestora cu sisteme de rachete sol-aer cu raza medie de actiune Raytheon HAWK, modernizate.

Hawk XXI este ultima faza de modernizare a sistemului Hawk dupa ce acesta a trecut prin fazele I, II si III. Sistemul foloseste rachete MIM 23 care au configuratie aerodinamica tip sageata, cu aripi delta si carme-eleroane dreptunghiulare.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sistem de rachete, #rachete NATO, #aparare Bucuresti , #interne
Comentarii