MAI: Peste 42.000 de permise au fost ridicate in sezonul estival. Creste numarul soferilor aflati sub influenta etnobotanicelor

Vineri, 16 August 2019, ora 12:10
2705 citiri
MAI: Peste 42.000 de permise au fost ridicate in sezonul estival. Creste numarul soferilor aflati sub influenta etnobotanicelor
Foto: Facebook/ Politia Romana (Arhiva)

Peste 42.000 de permise de conducere au fost ridicate in perioada sezonului estival, inregistrandu-se o crestere cu 20 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, 6.600 dintre acestea fiind retinute pentru consumul de alcool si conducere sub influenta alcoolului, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Georgian Dragan.

El a precizat ca in timpul sezonului estival s-a inregistrat si o crestere a persoanelor depistate in timp ce conduceau sub influenta substantelor psihoactive.

Interventii la 212.000 de evenimente

Georgian Dragan a declarat vineri, in statiunea Mamaia, ca lucratorii MAI au intervenit in acest sezon estival la 212.000 de evenimente.

"In perioada sezonului estival, lucratorii MAI au intervenit la aproximativ 212.000 de evenimente si au aplicat aproximativ 600.000 de sanctiuni contraventionale. In aceasta perioada a sezonului estival aici, pe litoral, au fost detasati 182 de politisti si 132 de cadre din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pentru cresterea gradului de siguranta a cetateanului prin scaderea timpilor de interventie la evenimentele sesizate. In aceasta perioada, politistii si jandarmii au asigurat masurile de ordine la aproximativ 10.000 de manifestatii publice", a afirmat purtatorul de cuvant al MAI.

El a mentionat ca, in timpul sezonului, politistii de la Rutiera au constatat 8.500 de infractiuni si au aplicat 440.000 de sanctiuni contraventionale, dintre care 143.000 au fost aplicate pentru depasirea vitezei legale.

De asemenea, au fost retinute 42.000 de permise de conducere si s-a inregistrat si o crestere a depistarii persoanelor care conduc sub influenta substantelor psihoactive.

"S-a constatat o usoara crestere a depistarii persoanele care conduc sub influenta substantelor psihoactive si nu numai, in ceea ce priveste conducerea sub influenta alcoolului, la fel, s-a constatat o usoara crestere.

Retinerea permiselor, in crestere cu 20% fata de 2018

In perioada sezonului estival au fost retinute 42.000 de permise de conducere, cu 20 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea, 6.600 au fost retinute pentru consumul de alcool si conducere sub influenta alcoolului", a afirmat Georgian Dragan.

El s-a referit si la minivacanta de Sfanta Maria, spunand ca in aceasta perioada 21.000 de lucratori MAI asigura masurile de ordine si siguranta publica.

Cu cate echipaje actioneaza Politia

In aceasta perioada, Politia Romana actioneaza in strada prin politistii rutieri, 1.250 la numar. Acestia folosesc si cele 300 de aparate radar pentru depistarea celor care calca pedala de acceleratie mai mult decat este cazul.

"Politistii rutieri beneficiaza si de sprijinul Inspectoratului General de Aviatie, aeronave ale acestui inspectorat survoleaza traseele aglomerate, la bordul aeronavelor se afla un politist rutier care transmite informatii utile colegilor de la sol", a mai declarat Georgian Dragan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#permise suspendate, #sezon estival droguri , #interne
Comentarii