Ministrul de Interne dupa interventia dezastruoasa a pompierilor la Constanta: "E anormal ca ISU sa nu aiba astfel de echipamente"

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 14:13
4344 citiri
Ministrul de Interne dupa interventia dezastruoasa a pompierilor la Constanta: "E anormal ca ISU sa nu aiba astfel de echipamente"
Lucian Bode, ministrul de Interne FOTO Facebook/ Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri, 17 februarie, ca doar patru judete au saltele pneumatice si a solocitat DSU sa achizitioneze in regim de urgenta astfel de echipamente.

Ministrul a mai precizat ca "este inadmibil ce s-a intamplat. Doar patru judete au saltele pneumatice".

"Astazi i-am chemat pe cei de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta sa imi prezinte o evaluare ce ar insemna sa achizitionam un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judetean in parte.

Costurile sunt foarte mici, vorbim de aproximativ 40.000 de euro per bucata. Exista doar patru astfel de echipamente la nivel national.

Le-am spus colegilor de la DSU sa demareze de urgenta achizitia acestor echipamente absolut necesare in astfel de situatii tragice.

Vom cumpara saltele pentru fiecare judet", a transmis ministrul de Interne

"Un destin tragic"

Ministrul a mai precizat ca s-a deschis si o ancheta penala si "vor trebui sa dea explicatii toti cei care au avut responsabilitatea sa comunice exact cum au procedat si sa trimita in timp, sa ajunga la fata locului, pentru a salva persoana aflata in apartament. Un destin tragic, cand ne gandim ca persoana respectiva era salvata, iesise pe hol si s-a intors sa isi ia laptopul.

Este putin important ce explicatii imi dau mie. Vor da explicatii in fata organelor de ancheta".

Bode a transmis ca va lua "masuri punctuale legate de aceasta tragedie", imediat dupa ce primeste rezultatul anchetei.

"Unul dintre motivele pentru care am trimis acolo echipele de control a fost si aceasta neconcordanta in ceea ce priveste timpii", a spus ministrul.

De asemenea, Lucian Bode a mai spus: "Mi se pare absolut anormal ca in Romania anului 2021 inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta sa nu fie echipate cu un astfel de mijloc.

"Raed Arafat va da explicatii publice"

"Am vorbit cu Raed Arafat si dansul va da explicatii publice de ce anume nu s-au achizitionat aceste perne pneumatice pana in acest moment. Sper ca in acest an sa intre in dotarea inspectoratelor judetene. Le-am cerut sa gaseasca solutii, daca se poate sa achizitionam aceste saltele pneumatice din fonduri europene, pentru ca avem aceasta posibilitate, dar in cateva zile vom lamuri exact din ce fonduri, cate anume achizitionam, care sunt costurile. Ne dorim ca acest lucru sa se clarifice cat mai repede", a explicat ministrul de Interne.

Seful ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a declarat miercuri, ca autospecialele de pompieri au fost blocate in trafic.

Mai puteti citi

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#lucian bode, #incendiu Constanta, #ancheta isu constanta , #interne