50 de persoane, evacuate in ultimele 24 de ore, in judetul Constanta

Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:43
1776 citiri
50 de persoane, evacuate in ultimele 24 de ore, in judetul Constanta
Foto: Arhiva

Peste 50 de persoane au fost evacuate, in ultimele 24 de ore, in judetul Constanta, unde 88 de gospodarii si anexe, precum si 25 de case din 13 localitati au fost afectate de inundantii.

Potrivit aceluiasi bilant, in Constanta au fost inundate si peste 1.800 de hectare de teren arabil si 1.525 de hectare de pasuni. Totodata, au fost afectate un drum judetean si doua drumuri comunale, potrivit unui bilant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In judetul Vaslui, in ultimele 24 de ore au fost inundate patru curti si gradini, o locuinta, un subsol, dar si 10 hectare teren arabil, un obiectiv socio-economic, trei podete, un drum national, doua drumuri comunale si cinci fantani din 10 localitati.

In judetele Braila, Galati, Ialomita, Olt, Teleorman si Tulcea s-a actionat pentru monitorizarea cotelor fluviului Dunarea, consolidarea si suprainaltarea digurilor de aparare si protectie si evacuarea apei provenite din infiltratii, potrivit bilantului IGSU.

In total, in ultimele 24 de ore au intervenit 1.334 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 260 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 439 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 112 ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alaturi de alti peste o mie de angajati din cadrul MApN si ai altor structuri. De asemenea, s-a intervenit cu 647 mijloace de interventie, din care 301 din dotarea inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

Unda de viitura de pe Dunare se propaga in zona Calarasi-Tulcea, unde nivelele sunt intr-o usoara crestere, iar nivelul maxim asteptat sambata la Galati este de 677 de centimetri, potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR).

Nivelul maxim al Dunarii la Galati asteptat sambata este de 677 de centimetri, mai mare cu opt centimetri fata de nivelul de joi si cu 15 centimetri peste cota istorica din 2006.

Pe de alta parte, hidrologii au prelungit avertizarea cod rosu de mentinere a nivelului raului Prut peste cotele de pericol, inundatie si atentie pana vineri la ora 16.00, pe sectoarele Stanca aval-Falciu si Sivita-Dunare, potrivit Administratiei Nationale de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inundatii Constanta, #evacuari inundatii Constanta , #inundatii