Rupere de nori la Galati. Toate strazile orasului au fost inundate VIDEO

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 23:17
6723 citiri
Rupere de nori la Galati. Toate strazile orasului au fost inundate VIDEO
La Galati au fost 70 de l/mp de la ploaie FOTO Facebook/Meteoplus

Tot orasul Galati a fost inundat, in seara zilei de miercuri, 23 iunie, in urma unei ruperi de nori. In timpul furtunii a cazut o cantitate imensa de precipitatii, inclusiv cu grindina de dimensiunea oului de porumbel, si au fost smulsi din pamant mai multi copaci. Oamenii reclama ca mesajul RO-Alert a intrat dupa ce a trecut pericolul.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Galati, colonel Eugen Chirita, toate strazile municipiului au fost inundate, orasul fiind practic paralizat. Apa pe strazi a ajuns pana la jumatate de metru, dupa ploaia care a durat cateva zeci de minute, timp in care a fost in vigoare un cod rosu.

"Urmare a fenomenelor meteo extreme care s-au abatut asupra orasului, autobuzele si troleibuzele nu circula. Datorita fenomenelor meteo extreme care s-au abatut asupra orasului sunt blocaje in circulatie", au anuntat reprezentantii societatii de transport in comun din Galati.

Mai multi copaci au cazut atat in centrul orasului cat si pe soseaua de centura.

Pana acum, din primele centralizari, apa a intrat in cateva case, dar a inundat si 120 de curti si gospodaŕii fara a intra si in locuinte.

Autoritatile se asteptau, dat fiind cantitatea imensa de precipitatii inregistrata intr-un timp foarte scurt, sa fie nevoie de evacuarea populatiei din zonele joase ale orasului, care sunt cele mai inundate, insa pana acum nu a fost dispusa o asemenea masura.

Pe de alta parte, mai multi galateni reclama pe retelele de socializare ca avertizarea RO-Alert de ploaie torentiala a venit dupa ce vijelia s-a terminat.

Oamenii cer autoritatilor sa transmita aceste mesaje in timp util, pentru ca populatia sa se poata pune la adapost si sa si ia toate masurile de precautie, nu in timpul furtunii sau la finalul ei, atunci cand nu mai pot face nimic.

Cadavru găsit de un paznic într-un poligon auto din Galați. "Era acoperit cu o prelată şi nişte bolovani" VIDEO
Cadavru găsit de un paznic într-un poligon auto din Galați. "Era acoperit cu o prelată şi nişte bolovani" VIDEO
Un paznic a descoperit cadavrul unui bărbat într-un poligon auto din Galați. În urma descoperirii, acesta a alertat imediat Poliția. Bărbatul mort nu a fost încă identificat, însă a...
Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, a decis joi, 28 martie, Tribunalul...
#Galati, #ploaie, #inundatii , #Galati
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5