Ajutoare pentru sinistratii din Moldova de la angajatii din penitenciare

Marti, 13 Iulie 2010, ora 23:53
1286 citiri
Ajutoare pentru sinistratii din Moldova de la angajatii din penitenciare
Foto: arhiva

Angajatii din sistemul penitenciar strang produse si fonduri destinate familiilor afectate de inundatiile din Moldova, iar detinutii vor participa si ei la campania initiata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, urmand sa doneze o parte din ratia de alimente.

In toate unitatile din sistemul penitenciar se organizeaza actiuni de strangere de produse sau fonduri destinate familiilor afectate de inundatii si este pentru prima data cand in cadrul unei campanii umanitare sunt implicati atat angajatii din sistemul penitenciar cat si persoanele private de libertate, potrivit unui comunicat remis marti NewsIn de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Lucratorii din penitenciare au donat sau vor dona in perioada urmatoare alimente, articole de imbracaminte, obiecte de uz casnic, precum si sume de bani, iar persoanele private de libertate si-au manifestat disponibilitatea de a dona o parte din ratia de alimente si de a participa la actiuni de prevenire sau limitare a pagubelor produse de inundatii, se arata in comunicat.

De asemenea, incepand de miercuri, primul camion cu ajutoare va pleca in jurul orei 03.00, dinspre Penitenciarul Targu Mures catre sinistratii din judetul Botosani. ANP arata ca angajatii Penitenciarului Targu Mures "au dat dovada de generozitate si au raspuns cu promptitudine apelului umanitar, astfel incat sinistratii din localitatile Dorohoi, Broscauti si Hiliseu-Horia vor primi din partea acestora alimente de baza (ulei, zahar, faina, marmelada), apa minerala, mobila, paturi, articole de imbracaminte, foi de cort".

Produsele stranse vor fi duse la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Botosani, miercuri, in jurul orei 10.00, urmand ca acestea sa fie repartizate familiilor sinistrate de catre Prefectura Botosani.

Campania va continua in perioada urmatoare in toate unitatile penitenciare care si-au manifestat disponibilitatea, urmand ca la sfarsitul acestei saptamani, cu ajutorul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, toate produsele colectate de la angajatii si persoanele private de libertate din Bucuresti si din penitenciarele din zona Moldovei sa fie transportate in zonele calamitate, arata ANP.

Hidrologii au prelungit marti avertizarea cod rosu de mentinere a nivelurilor peste cotele de pericol si atentie pe sectorul Stanca aval - Dunare al raului Prut, aferent judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati, pana vineri la ora 13.00, potrivit INHGA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ajutoare sinistrati Moldova, #inundatii Moldova , #inundatii