Ziare.com

E alerta de inundatii in Romania. Cod galben pentru rauri din noua judete

de Teodor Serban
Duminica, 16 Mai 2021, ora 16:58

   

E alerta de inundatii in Romania. Cod galben pentru rauri din noua judete
Hidrologii au emis un cod galben de inundatii valabil duminica intre orele 14.30 si 24.00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate, dar si a cedarii apei din stratul de zapada in zona inalta montana. Toate acestea i-au determinat pe specialisti sa sustina ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic Somesul Mic bazin superior amonte S.H. Apahida, judetul Cluj.


In acelasi interval, sunt prognozate depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Crisul Negru - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad. Inundatii se anunta, de asemenea, intre orele 13.50 - 24.00, pe raurile mici din bazinele hidrografice Crasna - bazin superior amonte acumularea Varsolt si afluentii aferenti aval de acumularea Varsolt, afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval S.H. Rastoci, judetele Salaj, Maramures si Satu Mare.

Pana la ora 19.00, cotele de atentie pot fi depasite pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior amonte S.H. Faget si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Faget - amonte S.H. Remetea, Timis - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadova - amonte S.H. Lugoj, Poganis - bazin superior amonte S.H. Brebu si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Brebu - amonte acumulare Cadar-Duboz, Barzava - bazin superior si afluenti bazin mijlociu Caras - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Nera - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, judetele Caras-Severin si Timis.

Ploile torentiale au facut prapad in Satu Mare, sambata, 15 mai, unde sute de case au fost inundate. O portiune de cativa metri dintr-un dig de aparare a raului Crasna a fost distrusa.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre alerta inundatii cod galben hidrologi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4934 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor