Ancheta dupa inundatii - sunt defrisarile masive de vina?

Joi, 31 Iulie 2014, ora 18:53
3073 citiri
Ancheta dupa inundatii - sunt defrisarile masive de vina?

Ministrul Mediului Attila Korodi a dispus controale amanuntite privind acordarea autorizatiilor de exploatare forestiera in judetul Gorj, unul din cele afectate de inundatiile din ultimele zile, informeaza Ministerul.

Controalele vor fi efectuate de Corpul de Control al ministrului Mediului, Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, cat si de inspectoratele teritoriale de regim silvic si vanatoare (ITRSV), sa demareze controale amanuntite privind acordarea autorizatiilor de exploatare forestiera in judetul Gorj.

Ancheta va incepe din orasul Novaci si va continua si in celelalte localitati din judet afectate de inundatii.

Bilantul inundatiilor: 1.184 persoane evacuate, peste 2.000 case inundate si 83 drumuri afectate

Conform dispozitiei ministrului, ancheta va urmari sa verifice amenajamentele forestiere, autorizatiile de exploatare forestiera, cat si felul in care aceste autorizatii au fost respectate de catre exploatatori.

"Am dispus aceasta ancheta pentru a ne asigura ca inundatiile din Romania sunt datorate strict cauzelor naturale si nu exploatarii forestiere in afara reglementarilor legale.

Astept concluziile anchetei pentru a vedea in ce masura se impun eventuale corectii legislative ori raspunderi ale exploatatorilor sau institutiilor care autorizeaza astfel de activitati", a declarat Attila Korodi.

Problema la inundatii made in Romania: Cearta pe nisipul adus de viitura

De la sfarsitul saptamanii trecute, Muntenia si Oltenia sunt afectate de inundatii masive.

Un numar de 1.184 persoane au fost evacuate si 99 de locuinte au fost distruse, la care se adauga alte 168 locuinte avariate si 2.003 case inundate, a anuntat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, miercuri, la comandamentul pentru situatii de urgenta de la Guvern. Totodata, trei barbati, doi din Valcea si unul din Arges, au murit luati de ape.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...