Bilant IGSU: 161 de localitati au fost afectate de inundatii, trei oameni luati de viitura si zeci de persoane evacuate

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 10:23
1606 citiri
Bilant IGSU: 161 de localitati au fost afectate de inundatii, trei oameni luati de viitura si zeci de persoane evacuate
FOTO: IGSU

Inundatiile au afectat 161 de localitati din 29 de judete anunta miercuri IGSU, care precizeaza ca trei oamei au fost luati de viitura, zeci de persoane au fost evacuate, peste 1.000 de case, curti si beciuri au fost inundate, iar stalpi de electricitate si copaci au fost doborati de vant.

"In cursul zilei de ieri si pe timpul noptii, aversele torentiale au produs inundatii in 29 judete (Alba, Arad, Bihor, Bistrisa - Nasaud, Brasov, Botosani, Calarasi, Cluj, Caras - Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedisi, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Timis, Teleorman, Vaslui si Vrancea), fiind afectate 161 de localitati. Cu eforturi sustinute, pompierii au actionat in sprijinul populatiei si administratiei publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curti si 219 beciuri/subsoluri. Totodata, vantul puternic a doborat 7 stalpi de electricitate si 5 copaci, colegii nostri actionand pentru degajarea acestora", anunta IGSU.

Din cauza viiturilor care au inundat strazi si locuinte din mai multe localitati din judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin si Maramures, 71 de persoane au fost evacuate si relocate temporar in spatii puse la dispozitie de autoritatile locale si la rude.

In ultimele doua zile, 3 persoane luate de viitura au decedat in judetele Bihor, Suceava si Vaslui, unde, din cauza precipitatiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid si s-au produs inundatii.

O situatie care putea pune viata oamenilor in pericol s-a inregistrat, in cursul zilei de marti, in localitatea bistriteana Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodarii, iar zeci de oameni au ramas izolati. Peste 20 de persoane au fost evacuate din locuintele luate de ape, acestea fiind cazate in spatii puse la dispozitie de autoritatile locale.

Inundatiile au creat probleme si in judetul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe strazi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodarii. Totodata, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.

"Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri nationale (DN 28/IS si DN 17D/BN), pe 3 drumuri judetene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN si DJ 142/MS) si restrictionat pe 1 drum national (DN 6/CS), 2 drumuri judetene (DJ 668A/HD si DJ 153/MS) si s-a desfasurat temporar ingreunat pe 4 drumuri nationale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F si DN 15D/VS) si pe 2 drumuri judetene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS si DJ 608/CS)", precizeaza IGSU.

Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
Cutremur cu magnitudinea 6,9 în Papua Noua Guinee: Cinci oameni au murit și 1.000 de case au fost distruse VIDEO
Cutremur cu magnitudinea 6,9 în Papua Noua Guinee: Cinci oameni au murit și 1.000 de case au fost distruse VIDEO
Autoritățile au anunțat luni, 25 martie, că cel puţin cinci persoane au fost ucise şi aproximativ 1.000 de locuinţe au fost distruse de un cutremur cu magnitudinea 6,9 care a zguduit...
#inundatii, #igsu, #bilant, #ploi, #evacuare, #viitura , #inundatii