Boc a vizitat satele afectate de inundatii: O femeie i-a lesinat in brate (Video)

Marti, 29 Iunie 2010, ora 17:28
3714 citiri
Boc a vizitat satele afectate de inundatii: O femeie i-a lesinat in brate (Video)

Emil Boc a vizitat, marti, mai multe familii afectate de inundatii din judetul Suceava, oamenii spunandu-i premierului despre necazurile lor.

Una dintre femeile cu care a vorbit premierul Boc a lesinat in timpul vizitei, fiind extrem de suparata dupa ce puhoaiele i-au afectat casa. Premierul a incercat sa o ajute pe femeie, care si-a revenit in scurt timp dupa ce a primit cateva palme si i-a fost turnata apa in cap.

Emil Boc le-a promis marti sinistratilor, in timp ce se afla in localitatea suceveana Patarauti, afectata grav de inundatii, ca in sedinta de miercuri a Guvernului vor fi alocate cate 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor.

De asemenea, Emil Boc a mai spus ca de la caz la caz, vor fi alocate fonduri si altor familii.

Seful Executivului a mai spus ca momentan prioritatile autoritatilor sunt persoanele care au ramas fara case sau au fost evacuate din locuinte, astfel ca a dispus ca acestea sa primeasca de la rezerva de stat apa minerala, paturi si conserve, informeaza Mediafax.

Emil Boc a precizat ca mai intai va fi facuta o evaluare a pagubelor pentru a se stabili ce fonduri poate aloca Guvernul pentru ajutorarea oamenilor, dar a mai spus ca se va face apel si la Fondul de Solidaritate al Parlamentului European, pentru refacerea infrastructurii distruse de apele revarsate.

O familie cu doi copii si fara venituri, din Patrauti, careia i-a fost luata casa cu totul, i-a cerut sefului Executivului un teren pentru construirea altei locuinte intr-o zona neinundabila.

O ruda a familiei i-a spus premierului ca spera ca vizita acestuia in Patrauti sa nu ramana doar la nivel de imagini de televiziune, ci sa fie facute demersuri pentru a-i fi repartizat teren intr-o zona neinundabila, in scopul construirii unei noi locuinte.

Potrivit autoritatilor locale, sinistratii sunt cazati fie la scoala sau la gradinita, fie la locuinta primarului, oamenii din sat asigurandu-le acestora alimente.

Premierul Emil Boc a ajuns, marti dupa-amiaza, in jurul orei 15.15, in localitatea suceveana Patrauti, care a fost grav afectata de inundatii, zeci de persoane ramanand fara case.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...