Ce cred romanii despre vizita lui Traian Basescu in localitatile inundate?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 20:11
3472 citiri
Ce cred romanii despre vizita lui Traian Basescu in localitatile inundate?
Foto: arhiva

Aproape trei sferturi dintre romani sunt de parere ca reactia autoritatilor locale a fost lenta la inundatiile care au avut loc, in ultima perioada, in tara.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), in perioada 6 - 8 iulie, intitulat "Administratia publica si inundatiile", 22% dintre respondenti au sustinut ca reactia autoritatilor locale a fost prompta, 6% dintre intervievati au afirmat ca nu stiu, iar 2% - nu raspund.

Tot lenta a fost perceputa si reactia autoritatilor centrale in ceea ce priveste inundatiile, 76% dintre respondenti afirmand acest lucru, in timp ce 16% au sustinut ca reactia a fost una prompta.

Vizita lui Traian Basescu

Pe de alta parte, romanii nu au vazut cu ochi buni vizita presedintelui Romaniei in localitatile inundate: 28% dintre persoanele intervievate au avut o parere foarte proasta despre acest lucru si 27% - o parere proasta, in timp ce 33% au spus ca au o parere buna, iar 5% - foarte buna. Cate patru procente dintre cei intervievati nu au raspuns sau nu au stiut sa raspunda la intrebare.

In opinia a 67% dintre respondenti, este bine ca Traian Basescu viziteaza localitatile afectate, iar in opinia a 29% dintre persoanele intervievate - nu este bine.

De asemenea, 69% dintre persoanele chestionate au considerat oportuna vizita ministrului Apararii, Gabriel Oprea, in zonele inundate, in timp ce 21% nu au considerat-o asa.

Inundatiile fac in continuare ravagii - Vezi situatia din tara

Aproape un sfert din populatie (24% dintre persoanele intervievate) afirma ca Guvernul este de vina pentru inundatiile care se produc in fiecare an, 21% dintre chestionati sustin ca vina apartine autoritatilor locale, in timp ce 19% pun aceasta vina pe seama lui Dumnezeu.

Vinovati ar mai fi, in opinia respondentilor, reprezentantii autoritatile judetene - 7%, cetatenii - 7%, Presedintia - 4%, altcineva - 12%. De asemenea, 4% dintre persoanele intervievate nu au raspuns la intrebare, iar 3% au spus ca nu stiu.

Sondajul a fost realizat in perioada 6 - 8 iulie, pe un esantion de 1.356 de persoane, interviurile desfasurandu-se prin metoda CATI fieldswork. Eroarea maxima tolerata este de plus/ minus 2,7%.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani inundatii autoritati, #inundatii Romania , #inundatii