Cinci milioane de euro, daune pentru inundatiile din acest an

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 13:50
857 citiri
Cinci milioane de euro, daune pentru inundatiile din acest an
Foto: media1.ro

Asiguratorii au platit daune de cinci milioane euro in urma inundatiilor din acest an.

De asemenea, alte 15,5 milioane de euro reprezinta rezervele de daune constituite si care urmeaza sa fie eliberate pe masura instrumentarii dosarelor, a declarat marti presedintele CSA, Angela Toncescu, citata de Realitatea TV.

"Conform raportarilor transmise de societati la solicitarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pana la inceputul lunii curente, asiguratorii au avizat circa 4.500 dosare de daune.

Pentru acestea au platit deja asiguratilor peste cinci milioane de euro, alte 15,5 milioane de euro fiind reprezentate de rezervele de daune constituite si care urmeaza sa fie eliberate pe masura instrumentarii dosarelor", a precizat presedintele CSA.

Asigurarea obligatorie a locuintei nu este nicidecum o taxa, ci un instrument de protectie financiara minima in caz de dezastru, a adaugat ea. Totodata, aceasta sustine ca sistemul de asigurari obligatorii reprezinta un prim pas in educarea populatiei cu privire la ce inseamna protectia prin asigurare, deoarece romanii nu au inca o cultura a asigurarilor.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale beneficiaza de un program adecvat de reasigurare, prin care riscurile sunt dispersate pe pietele internationale, astfel ca, in caz de dezastru, nu vor fi probleme cu plata despagubirilor cuvenite asiguratilor, afirma Angela Toncescu.

Proprietarii sunt obligati ca, intr-o perioada de sase luni de la emiterea primei polite, sa incheie o asigurare obligatorie a locuintelor. Potrivit legii, dupa aceasta perioada, proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic), iar suma maxima asigurata este de 20.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#asiguratori daune inundatii , #inundatii