Cod galben de inundatii: Ce rauri sunt vizate

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 20:01
1809 citiri
Cod galben de inundatii: Ce rauri sunt vizate
Foto: INHGA

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, duminica, un cod galben de inundatii pentru mai multe rauri din sud-vestul tarii, avertizare ce se refera la ziua de luni, in intervalul 3.00 - 18.00.

Astfel, vor fi vizate cursul superior al Timisului si afluentii sai din bazinul superior, cursul superior al Barzavei si afluentii sai din bazinul superior, raurile din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin), Jiul superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, conform INHGA.

Aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.

Avertizarea se refera la scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu efect de inundatii locale si posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Ploi, vant si frig

Duminica ANM a anuntat mai multe avertizari, de cod galben si portocaliu. Astfel, Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat.

Cod galben si portocaliu in aproape toata tara. Ne asteapta ploi, vant puternic si frig

Cat despre codurile galbene de ploi, unul se refera la intervalul duminica, ora 21.00 - luni, ora 13.00, la Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Valcea, Arges si Dambovita, iar celalalt la intervalul luni, ora 13.00 - miercuri, ora 8.00, cuprinzand judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cod galben inundatii INHGA, #avertizare INHGA inundati rauri, #rauri posibile inundatii INHGA, #avertizare inundatii rauri afectate , #inundatii