Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cod galben de inundatii pe rauri din 14 judete

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 14:01
2210 citiri
Cod galben de inundatii pe rauri din 14 judete
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe rauri din 14 judete sunt, pana la miezul noptii de sambata spre duminica, sub cod galben de inundatii, din cauza precipitatiilor prognozate, cedarea apei din stratul de zapada si influenta formatiunilor de gheata.

Sub cod galben de inundatii se afla raurile din bazinele hidrografice:

  • Viseu - bazin mijlociu si inferior, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare),
  • Crasna - curs inferior (judetul Satu Mare),
  • Mures - bazin superior (judetele Harghita si Mures),
  • Timis - bazin superior, Barzava (judetele Caras-Severin si Timis),
  • Olt - bazin superior (judetele Harghita si Covasna),
  • Bistrita - bazin superior si afluentii mici din bazinul mijlociu, afluentii din bazinul superior si mijlociu al Moldovei (judetele Suceava, Neamt si Harghita),
  • Trotus - bazin superior (judetele Harghita si Bacau),
  • Barlad superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati) si afluentii mici ai Prutului din judetele Iasi si Vaslui.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertizeaza ca se vor inregistra cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si cresteri artificiale de niveluri cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau datorita influentei evolutiei formatiunilor de gheata.

Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi si ninsori la munte, valabila pana sambata seara.

Astfel, pana la ora 20:00, vremea se va raci si va ploua in cea mai mare parte a tarii. In regiunile sud-vestice si sudice, precum si la munte, cantitatile de apa vor ajunge la 15 - 20 l/mp. In zona de munte vor predomina ninsorile si se va depune un strat nou de zapada.

In Transilvania si Moldova vor fi precipitatii mixte, iar in celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

Local si temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50 - 60 km/h, iar in zona montana inalta va spulbera zapada.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cod galben inundatii , #inundatii