Cod rosu de inundatii, pe doua rauri (Video)

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 07:14
4592 citiri
Cod rosu de inundatii, pe doua rauri (Video)
Foto: olt-alert.ro

Hidrologii au emis, sambata seara, o avertizare cod rosu de inundatii valabila pentru doua rauri, pana duminica, la ora 12:00.

Administratia Nationala Apele Romane transmite, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca se instituie cod rosu, local, pe raul Teleorman, din judetul Teleorman, in intervalul sambata, ora 23:00 - duminica, ora 12:00.

Vizate sunt mai multe comune din judet: Tatarastii de Sus (la granita cu judetul Arges), Tatarastii de Jos, Trivale Mosteni, Olteni si Orbeasca, localitate aflata la circa 20 de kilometri de Alexandria.

Romania sub ape: Oameni dati disparuti, gospodarii inundate si evacuate, sute de animale izolate (Video)

De asemenea, cod rosu de indundatii, local, s-a instituit si pe raul Vedea, din judetul Olt, pe sectorul Buzesti - Valeni, in intervalul sambata, ora 22:00 - duminica, ora 12:00. In plus, conform comunicatului, in zona localitatilor Icoana si Ursoaia, se intervine de catre IJSU cu suport tehnic al echipelor Apelor Romane, pentru protectia populatiei si bunurilor, zona nefiind aparata de lucrari de indiguire.

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Codul rosu este instituit prevenitiv pentru localitatile mentionate, pentru ca autoritatile locale sa fie vigilente in cazul in care s-ar impune, pe langa monitorizare si interventie, luarea unor masuri suplimentare pentru populatie, precum evacuarea oamenilor si a bunurilor acestora, se mai arata in comunicat.

Sambata, hidrologii au emis coduri portocaliu si galben de inundatii pentru pentru rauri din aproape jumatate de tara, care au intrat in vigoare sambata, la ora 16:00, si expira duminica seara, la ora 18:00.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cod rosu inundatii, #cod rosu Teleorman, #cod rosu Vedea, #inundatii Teleorman, #inundatii olt , #inundatii