Cod rosu de inundatii si viituri rapide, pana duminica seara, in bazinul raului Taita din judetul Tulcea

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 15:55

   

Cod rosu de inundatii si viituri rapide, pana duminica seara, in bazinul raului Taita din judetul Tulcea
Hidrologii au emis Cod rosu privind scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile mici din bazinul Taita, judetul Tulcea. Astfel, pana duminica seara, se pot produce inundatii locale si cresteri importante de debite, cu depasiri ale cotelor de pericol.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologica pentru fenomene imediate Cod rosu valabila duminica, intre orele 15.00 si 22.00, pentru raul Taita.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol pe raurile din bazinele hidrografice: Taita - bazin superior amonte S.H. Hamcearca, judetul Tulcea", a aratat sursa citata.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Și-n vreme ce noi n-avem niciun plan de regularizare a bazinului hi
drografic, nefiind in stare nici să decolmatăm cei 551 de km cu pescajul de nici 3 metri ai Dunării de la Gruia la Cernavodă, China a antamat lucrările pentru un canal de la Dunăre pe Morava și Vardar la Salonic, pescaj de 4 metri, lățime de 40 de metri, lungime 650 de km, 17 miliarde dolari, 20.000 de noi locuri de muncă și unul de 700 de kilometri, de la Veneția la Dunăre in Austria, iar Turcia a-nceput dublarea Bosforului cu Canalul Istambul, 45 km, 20 miliarde euro!
Măcar pentru evitarea pierderilor de vieți și bunuri cu caracter de regularitate anuală datorate neregularizării bazinului hidrografic, putem face și noi ceva in acest sens?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor