Galati: Boc, huiduit de pensionari pe tema inundatiilor

Joi, 01 Iulie 2010, ora 13:35
5751 citiri
Galati: Boc, huiduit de pensionari pe tema inundatiilor
Foto: Arhiva

Pensionarii adunati, joi, in fata Prefecturii Galati, l-au huiduit pe premierul Emil Boc in momentul in care acesta a coborat din autoturism si a intrat in Palatul Administrativ, unde se defasoara sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Cei zece batrani au strigat "Huo!" si "Jos Boc!".

Intre timp, premierul a intrat in sedinta Comitetului judetean pentru Situatii de Urgenta alaturi de ministrii Vasile Blaga si Laszlo Borbely si secretatrul de stat din MAI Mihai Capra.

Prefectul judetului Galati, Cosmin Paun l-a informat pe premier cu privire la evolutia cotelor si debitelor pe fluviul Dunarea si pe raurile Siret si Prut, despre operatiunile de interventie pe diguri si cu privire la pregatirile pentru eventuale evacuari.

Dupa aceasta prezentare, presa a fost evacuta din sala unde se desfasoara sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Pensionarii se afla in continuare in fata Palatului Prefecturii.

La Galati, nivelul fluviului Dunarea a atins maximul istoric inregistat in anul 2006, avand o cota de 657 de centimetri, a anuntat, joi dimineata, purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea Cringan. Cota a fost atinsa miercuri seara si a stationat pana joi dimineata, potrivit Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos.

In vestul judetului Galati, joi dimineata, Siretul avea 694 cm, cu 44 de cm peste cota de pericol, la Sendreni, iar Prefectura a anuntat ca exista pericolul ca apele Siretului sa depaseasca digul suprainaltat pe raza acestei localitati. La Lungoci, raul masura 669 de cm, cu 19 cm peste cota de inundatie.

In estul judetului, la Oancea, raul Prut depasise, joi dimineata, cu 4 cm cota de atentie.

Citește și:
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
Scandalul taxei „pe soare”. USR amenință cu sesizarea Comisiei Europene
USR transmite că va sesiza Comisia Europeană dacă Guvernul nu rectifică ordonanţa ce conţine "taxa pe soare". Conform unui comunicat al Uniunii Salvaţi România, Guvernul aplică "eronat"...
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului, așteptat în Parlament să ofere explicații despre prețul lemnului de foc
Ministrul Mediului Tanczos Barna este aşteptat luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru explicaţii în legătură cu situaţia lemnului de foc pentru populaţie, ca urmare a...
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
OARE CUM AM PUTEA BOTEZA O SLUGA IN ROMANIA ? CU CE NUME SA FIE APELAT ? CE ZICETI ?
Poza Escu_cel_bun
Escu_cel_bun
rank 3
De ce sa fie huiduit pe tema inundatiilor? E penibil ce se scrie. Acesti asa zisi pensionari sunt masa de manevra a lui Nica