Ziare.com

INHGA a emis cod rosu de inundatii pe raurile din judetele Vaslui si Galati

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 10:38

   

INHGA a emis cod rosu de inundatii pe raurile din judetele Vaslui si Galati
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis marti, 29 septembrie 2020, o avertiare cod rosu de inundatii pe rauri din judetele Vaslui si Galati. Avertizarea este valabila pana la ora 15.00.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raurile din bazinul hidrografic Elan, judetele: Vaslui si Galati.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Elan - bazin amonte S.H. Murgeni", a transmis INHGA.

Cod portocaliu de viituri, in Vaslui

De asemena, tot pana la ora 15.00, INHGA a emis cod porticaliu de viituri pe rauri din judetul Vaslui.

"Ca urmare a precipitatiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe raurile din bazinele hidrografice: Prut - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Dranceni - amonte confluenta cu raul Elan, judetul Vaslui", a mai transmis Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Cod Galben de inundatii pe rauri din Moldova, Muntenia si Transilvania

Tot marti, 29 septembrie 2020, INHGA a emis avertizari Cod galben de inundatii, valabile pe rauri din sapte judete.

Conform prognozei de specialitate, pana la ora 00:00, vor fi viituri rapide, cresteri de debite si de niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie, pe raurile: Prut - afluentii aferenti sectorului aval confluenta cu raul Jijia (judetele Iasi, Vaslui si Galati). De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic Elan.

In acelasi timp, pana la ora 14:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide, cresteri de debite si niveluri pe raurile din bazinele hidrografice: Teleajen - bazin amonte S.H. Valenii de Munte si Buzau - bazin amonte S.H. Nehoiu (judetele Covasna, Brasov Prahova si Buzau).

Hidrologii precizeaza ca fenomene hidrologice similare se mai pot semnala cu intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Teleajen - bazin amonte Acumularea Maneciu, respectiv Buzau - bazin amonte Acumularea Siriu.

Citeste si:

Cod portocaliu de averse si descarcari electrice pentru mai multe localitati din zona Moldovei
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor