Inundatii de Paste: Barajul Paltinu e aproape plin - ar putea fi evacuat partial

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 16:10
6727 citiri
Inundatii de Paste: Barajul Paltinu e aproape plin - ar putea fi evacuat partial

Autoritatile din judetul Prahova iau in calcul sa evacueze partial o cantitate de apa din barajul de la Paltinu, de pe Valea Doftanei, care este aproape plin.

In urma ploilor din ultimele zile, gradul de umplere a lacului se apropie de limita maxima, fiind aproape de 94 la suta, iar populatia urmeaza sa fie prevenita in legatura cu o eventuala viitura, in urma golirii partiale, transmite Mediafax.

"In acest moment, gradul de umplere al Barajului Paltinu se apropie de 94%. Apa in exces se evacueaza prin uzinare pentru producerea de energie electrica (15 mc/s). Este analizata posibilitatea deschiderii partiale a golirii de fund, daca va fi necesara evacuarea unui debit suplimentar de 12 mc/s.

In acest caz, ISU va lua masuri pentru prevenirea populatiei de pe traseul unei eventuale viituri pe valea raului Doftana", a transmis, duminica, Prefectura Prahova.

Inundatii de Paste: Cod rosu pentru rauri din patru judete

Duminica, a fost instituit cod rosu pe raul Prahova, ca urmare a propagarii viiturilor formate in amonte. In plus, s-a instituit avertizare cod rosu in intervalul 20 aprilie ora 13:00 - 20 aprilie ora 24:00, la nivel local, pe raul Teleajen, precum si pe raul Ialomita.

Nu mai putin de 12 localitati din judet au fost afectate de inundatii si alunecari de teren, numai in ultimele 24 de ore, printre ele aflandu-se si orasele Comarnic, Breaza si Valenii de Munte.

Potrivit celui mai recent bilant al Prefecturii Prahova, in ultimele 24 de ore ploile au provocat inundatii si alunecari de teren in 12 localitati din acest judet.

Inundatii de Paste: Codul rosu a fost prelungit, zeci de familii evacuat

Prefectura Prahova a mai transmis ca, in judet, exista mai multe zone in care rauri precum Prahova, Teleajen, Cricovul Dulce si Cricovul Sarat s-ar putea revarsa, aceste zone fiind monitorizate de autoritatile locale.

Jumatatea de sud a Romaniei se afla sub atentionari de inundatii, fiind emis cod rosu de inundatii pentru rauri din judetele Olt, Teleorman, Prahova si Ialomita. Afectate de ape sunt mai multe localitati din judetele Arges, Olt, Teleorman, Prahova, Buzau si Dambovita.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#baraj Paltinu evacuat, #inundatii Prahova, #cod rosu inundatii Prahova , #inundatii