Ziare.com

Inundatii de Paste: Cod rosu pentru rauri din patru judete (Video)

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 14:39

   

Inundatii de Paste: Cod rosu pentru rauri din patru judete (Video)
Jumatatea de sud a Romaniei se afla sub atentionari de inundatii, fiind emis cod rosu de inundatii pentru rauri din judetele Olt, Teleorman, Prahova si Ialomita.

Afectate de ape sunt mai multe localitati din judetele Arges, Olt, Teleorman, Prahova, Buzau si Dambovita, unde oamenii petrec Pastele scotand apa din case si incarcand sa salveze ce pot din calea puhoaielor.

Cod rosu de inundatii, pe doua rauri (Video)

14:00 - Codul rosu de inundatii a fost extins si pentru localitati din judetele Prahova si Ialomita.

13:35 - 17 militari si un autocamion DAC apartinand Regimentului 51 Artilerie Mixta Slobozia actioneaza duminica, incepand cu ora 11.00, pentru intarirea digului din localitatea Adancata, judetul Ialomita, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

13:00 - A fost instituit cod rosu pe raul Prahova, ca urmare a propagarii viiturilor formate in amonte. In plus, s-a instituit avertizare cod rosu in intervalul 20 aprilie ora 13:00 - 20 aprilie ora 24:00, la nivel local, pe raul Teleajen, precum si pe raul Ialomita.

10:30 - Codul rosu de inundatii pentru raurile Teleorman si Vedea a fost prelungit pana luni, dupa ce initial fusese anuntat pana duminica la ora 12.00.

Romania sub ape: Oameni dati disparuti, gospodarii inundate si evacuate, sute de animale izolate (Video)

Codul rosu vizeaza raul Teleorman, judetul Teleorman, fiind afectate urmatoarele comune: Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Trivale Mosteni, Olteni si Orbeasca, precum si raul Vedea, sectorul SH Buzesti - SH Valeni, din judetul Olt, in zona localitatilor Icoana si Ursoaia.

Codul a fost instituit si pe Paraul Cainelui la statia Vartoapele, din Teleorman.

Cod galben si portocaliu in jumatate de tara

Hidrologii au anuntat si un cod portocaliu de inundatii, care este valabil pana duminica la ora 18.00 pe raurile: Cosustea (judetul Mehedinti), pe Jiu la Racari - sector indiguit (judetul Dolj), pe Oltet amonte S.H. Otetelis si pe afluentul sau Cerna (judetul Valcea), pe Vedea amonte S.H. Valeni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman si pe Paraul Valea Cainelui aval S.H. Vartoapele (judetele Olt, Arges si Teleorman).

Codul este valabil si pe Dambovnic si pe Neajlov sector aval confluenta Dambovnic - S.H. Vadu Lat (judetele Teleorman si Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domneasca, Cricovul Sarat si pe raul Prahova aval de confluenta cu Cricovul Sarat (judetul Prahova).

Inundatii de Paste: Codul rosu a fost prelungit, zeci de familii evacuate

Codul galben a fost instituit, tot pana duminica la ora 18.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Vedea aval S.H. Valeni si pe celelalte rauri din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman).

Pastele aduce inundatii. Cod galben si portocaliu in aproape jumatate de tara

Codul galben vizeaza si raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita si Prahova), pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau si pe Putna (judetul Vrancea).

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1478 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe zone ...

cat zahar rafinat sau alte porcarii se consuma in acele zone ?

 

@ Cod rosu..ptr.Gibbonu de gorj /gare du Paris/ de Nord..Buc.

Sä-i dea Bunu..Cod rosu..de a intra la el , dar un cod precum cornitele lui Bengu/belzebut/necuratu ptr. viitoarea adresä(ascunzätoarede de sobolan rosu.. direct de la Mapn..la "noua adresä" precis o sä aprobe..!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor