Inundatii de Paste: Judetele Arges si Teleorman, cele mai afectate

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 17:29
1876 citiri
Inundatii de Paste: Judetele Arges si Teleorman, cele mai afectate

Judetele Arges si Teleorman au fost cele mai afectate de inundatii si de ploile cazute in ultimele zile, cu sute de hectare de terenuri inundate si zeci de persoane evacuate.

In judetul Arges, peste 400 de hectare de terenuri au fost afectate de inundatii, precum si aproape 50 de anexe gospodaresti, insa nu se inregistreaza nicio persoana sinistrata, transmite agentia Mediafax.

Localitatile Calinesti, Stolnici, Vedea, Bradu, Barla, precum si municipiile Pitesti si Curtea de Arges au fost afectate, in timp ce viiturile au afectat un podet in comuna Stefan cel Mare. In plus, 300 de familii din comuna Mircesti au ramas fara curent electric.

Inundatii de Paste: Barajul Paltinu e aproape plin - ar putea fi evacuat partial

In judetul Teleorman, 62 de persoane au fost evacuate, in timp ce peste 100 de oameni sunt in continuare izolati din cauza inundatiilor si a viiturilor, din datele furnizate pana duminica la pranz.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Teleorman a transmis ca si peste 700 de animale au fost evacuate, in timp ce peste 300 de curti si 600 de anexe gospodaresti au fost inundate. De asemenea, 65 de case si o baza sportiva au fost afectate de ploile din ultimele zile.

Inundatii de Paste: Cod rosu pentru rauri din patru judete

In plus, aproape 1.200 de hectare de teren arabil, 500 de hectare de pasuni si fanete, precum si 220 de hectare de paduri au fost inundate.

Inundatii de Paste: Codul rosu a fost prelungit, zeci de familii evacuate

Jumatatea de sud a Romaniei se afla sub atentionari de inundatii, fiind emis cod rosu de inundatii pentru rauri din judetele Olt, Teleorman, Prahova si Ialomita. Afectate de ape sunt mai multe localitati din judetele Arges, Olt, Teleorman, Prahova, Buzau si Dambovita.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...