Inundatiile ameninta iar Romania: Cod galben si portocaliu pe mai multe rauri (Video)

Luni, 12 Mai 2014, ora 15:31
3753 citiri
Inundatiile ameninta iar Romania: Cod galben si portocaliu pe mai multe rauri (Video)

Ca urmare a ploilor prognozate de meteorologi pentru acest inceput de saptamana, hidrologii au emis un cod galben si un cod portocaliu de inundatii, valabile pentru mai multe rauri din tara.

Astfel, incepand de miercuri, de la ora 00:00, pana vineri, la ora 18:00, va fi cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).

Vin ploile! Avertizare cod galben pentru aproape toata tara

De asemenea, incepand de miercuri, de la ora 9:00, pana vineri, la ora 18:00, se va afla in vigoare un cod galben de inundatii pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluentii sai (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila), Ramnicu Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea).

Totodata, incepand de miercuri dimineata, de la ora 9:00, pana vineri, la ora 18:00, se va afla in vigoare un cod portocaliu de inundatii pe Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu, in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).

In intervalele si pe raurile mentionate se vor inregistra cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale cotelor de atentie si de inundatii, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, ce vor avea ca efect inundatii locale.

Hidrologii vor actualiza avertizarea odata cu evolutia situatiei meteorologice.

Citeste si:
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, îi cere demisia lui Robert Negoiţă, după ce primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu de...
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...